17/07/16 - 18:33h

Lajović razočaran: Loša taktička rešenja u taj-brejku…

 


Dušan Lajović nije uspeo da produži nadu u preokret srpske reprezentacije protiv Velike Britanije. U duelu koji je bio biti ili ne biti za naš sastav, Kajl Edmund je odigrao briljantan meč i slavio u tri seta, donevši tako nedostižnih 3:1 aktuelnom šampionu.


Lajović je u subotu doneo Srbiji izjednačenje na 1:1 pobedom protiv slabašnog Varda, ali nije imao kvalitet da se bolje suprotstavi, ovog vikenda briljantnom Kajlu Edmundu. Mladi Britanac je igrao sjajan tenis uprkos kišnim i na momente vetrovitim uslovima.

Mislim da sam dao sve od sebe s obrzirom na uslove, ali on je jednostavno bio bolji, naročito u prva dva seta. Razočaran sam jer sam imao priliku da se vratim u trećem setu, propustio sam i set lopte. Osetio sam da nije tako dobar kao u prva dva, ali je odigrao neke sjajne forhende u taj-brejku i slavio. Igra odličan forhend sa puno spina, nije pokazao da je neiskusan. Za njega nema razlike da li igra na šljaci ili drugoj podlozi, takav je igrač.

Lajović je igrao pod pritiskom, znajući da njegov poraz znači i kraj za reprezentaciju u ovogodišnjem Dejvis kup takmičenju…

Nije pritisak uticao na poraz, u završnici smo obojica igrali kvalitetno. Promašio sam par bekend paraleli u taj-brejku, verovatno sam morao taktički bolje u tim trenucima.Bio je bolji, zasluženo je pobedio.

U nekim trenucima je delovalo da uslovi za igru nisu prihvatljivi…

Po pravilu, na šljaci se igra po kiši dok to ne utiče na teren. Mislim da su uslovi danas bili teški, ali nije teren bio oštećen. Jednostavno, on se bolje snašao u ovakvoj situaciji.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.