08/01/24 - 14:01h

Lajović preokretom do drugog kola Adelejda

 

Oba naša predstavnika prošla u drugo kolo.


D. Lajović366
T. Kokinakis614

Foto; Getty Images AsiaPac

Nakon Miomira Kecmanovića, u drugo kolo ATP 250 turnira u Adelejdu prošao je i Dušan Lajović, koji je posle preokreta savladao domaćeg kvalifikanta Tanasisa Kokinakisa sa 3:6, 6:1, 6:4.

Najverovatniji Ducijev rival u narednoj rundi je Jiri Lehečka, ali Čeh, koji je postavljen za sedmog nosioca, prethodno treba da savlada još jednog kvalifikanta iz Australije, Adama Voltona.

Lajović nije uspeo da se prilagodi na protivnika tokom prvog seta. Završio ga je bez brejk lopte, a svoj servis je ispustio u četvrtom gemu. Ipak, mnogo bolja igra u nastavku – Lajović je prvu brejk loptu iskoristio, i od tog trenutka potpuno zagospodario terenom. Osvojio je pet gemova zaredom.

Nakon što je dobio maratosnki servis gem u kojem je spasao dve brejk lopte, Lajović je napravio brejk u trećem gemu odlučujućeg seta, potvrdio ga je za 3:1, ali se Kokinakis vratio. Velika je bila borba u niezvesnim gemovima do kraja. Australijanac je izjednačio na 3:3 pa spasao još tri brejk lopte kako bi poveo sa 4:3. Međutim, Lajović je izjednačio, nastavio da vrši pritisak i napokon slomio rivala u devetom gemu, pre nego što je odservirao za prvu pobedu u 2024.

Bio je ovo poslednji meč dana u Adelejdu. Prvi nosilac turnira je Tomi Pol, ispred Nikolasa Đarija, Sebastiana Korde i Lorenca Musetija.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Adelejdu, Dušan Lajović, Tanasi Kokinakis, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.