16/01/24 - 07:57h

Lajović: Ne znam šta sam mogao drugačije

 

Dušan Lajović takmičenje na Australijan openu završio je u prvom kolu.


Source: Getty Images AsiaPac

Njega je u četiri seta eliminisao italijanski kvalifikant Đulijo Zepijeri.

– Loše sam igrao ceo meč, pogotovo na riternu. Bilo mi je teško da uđem u reli na njegovom servisu, to je napravilo razliku. Video sam šansu u žrebu, ali dečko je odigrao stvarno dobro – lako se kvalifikovao i u ovakvim uslovima nisam uspeo da uđem u onaj deo meča gde ja mogu nešto da napravim: uglavnom on dominira u jedan-dva udarca i to je to. U četvrtom setu sam imao brejk prednosti, ali loše sam odservirao, sunce mi je išlo direktno u oči, morao sam da menjam servis. Šteta, mislim da bi u petom setu možda bilo drugačije, fizički. Najviše me boli što sam opet izgubio na startu, jer već šest-sedam meseci igram na visokom nivou. Stavio sam sebi pritisak da tako bude i na slemovima, nisam uspeo. – rekao je on i nastavio:

– Taktički, ne znam šta sam mogao drugačije, ali trebalo je bolje da riterniram na drugi servis, to je bilo očigledno i ovako, a vidi se i po statistici. To je bila bitna stavka. Prvi servis mu je teško čitati, to je više reakcija, a na drugi servis sam morao bolje.

Na pitanje da li treba da dođe do nekih promena, odgovorio je:

– Ne mislim da su potrebne radikalne promene. Na dobrom sam putu u poslednjih osam-devet meseci. Prošle godine sam igrao dobro, otvorilo se na nekoliko mesta. Bio sam solidan u Adelejdu, dobio Kokinakisa, a protiv Lehečke je bio potpuno drugačiji sport na terenu broj 3, dobio me je, a on je posle osvojio turnir. Stvari su blizu, treba samo istrajati. Ne mislim da je ovo nešto alarmantno. Prošle godine su dva slema otpala zbog boginja, bilo je atipičnih situacija, nadam se da neće biti nepredviđenih stvari ove sezone. Dobro se osećam inače, ali besan sam zbog poraza jer sam video šansu – kad mi se smiri glava, uradiću analizu.

Dušan će i dalje biti u Melburnu popto sa Aleksanderom Bublikom igra u dubl konkurenciji.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.