02/07/19 - 11:40h

Lajović: Na travi sam sebi najveći protivnik, uvek na sličan način izgubim

 


Srpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje u prvom kolu Vimbldona.


Foto: Julian Finney/Getty Images North America

Njega je na startu turnira porazio Poljak Ubert Hurkač.

– Nezgodan, mlad igrač. Biće vrlo brzo u vrhu tenisa. Voli brze podloge, meni trava nije omiljena, ali opet imao sam svoje šanse, bio je otvoren meč. S druge strane, te gemove koje sam gubio na svoju servu mislim da sam olako dao. Većinu svojih gemova sam teško dobijao, tako da je mali pad koncentracije dovoljan da protivnik to iskoristi. Bukvalno sam tih nekoliko gemova koje sam izgubio na svoj servis, poklonio ih, generalno i pored toga sam sebi najveći protivnik na travi, jer uvek na sličan način izgubim te setove. – rekao je Dušan i nastavio:

– Hurkač je vrlo težak protivnik, dobro servira, ima dobar bekhend, za svoju visinu je dobar i u odbrani, pogotovo u napadu. Nije bilo lako igrati sa njim danas, ali mislim da je meč bio otvoren do kraja. Žao mi je što sam izgubio, sada ide taj period kada se vraćam na šljaku, na podlogu koja meni odgovara, tako da što pre treba zaboraviti ovaj turnir i vratiti se u realnost.

On je rekao da je najviše problema imao sa servisom protivnika:

– Naravno najteže je bilo vraćati njegov servis, zaista jako dobro servira. Masu gemova je bilo bez šansi na njegov servis, samim tim on smanjuje pritisak sa sebe i može da napravi pritisak na riternu. Zato sam se i mučio toliko gemova na svoj servis. Servira jako dobro, naročito na ovakvoj podlozi, zato je imao prednost.

Lajović još uvek ostaje u Londonu, gde će takmičenje nastaviti u dublu sa Filipom Krajinovićem.

– Čekamo da vidimo kada će krenuti dubl. Filip u utorak igra singl tako da nema opterećenja, možemo da igramo čak i u petak, videćemo kakav je raspored.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dušan Lajović, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.