16/07/16 - 16:24h

Lajović: Dobra taktika, kvalitet konstantan

 


Zahvaljujuči sjajnoj partiji i pobedi Dušana Lajovića, Srbija je izjednačila na 1:1 u četvrtfinalnom meču Dejvis kupa protiv selekcije Velike Britanije. Prvi reket naše reprezentacije ovog vikenda, može biti čovek odluke u nedelju.


Lajović je počistio Džejmsa Varda sa terena posle nešto manje od dva sata dominacije na terenu. Srpski as je bio zadovoljan posle meča.

Videlo se u njegovoj igri da je bio pod nekim pritiskom, dok sam ja bio opušteniji, iako je Britanija imala 1:0. Međutim, imao je dobre trenutke, ritern mu je bio dobar, ali je ključ bio u tome što sam ja imao dobru taktiku i konstantnost u kvalitetu tokom čitavog meča.

Sutrašnji duel Lajovića i Edmunda će verovatno biti presudan…

Do danas, nikada nisam igrao pri 0:1 u Dejvis kupu. Ako slučajno bude 1:2, sigurno da će postojati pritisak, ovo je takvo takmičenje. Ali, taj pritisak će biti obostran, a obojica imamo iskustvo u takvim situacijama, tako da mislim da ni on ni ja nismo u prednosti što se toga tiče. Biće teže i zato što Edmund više voli šljaku od Varda. Ključ će biti da nametnem svoju igru.

Pred dolazak Lajovića u pres salu posle meča, čulo se bodrenje i slavlje iz svlačionice naših momaka.

Atmosfera je bila dobra, a sada je sjajna jer smo izjednačili na 1:1. Bilo bi jako teško da smo sa 02 ušli u dubl.

Prvi put na Tašmajdanu…

Stadion je jako lep za tenis, betonske tribine podsećaju kao da ste u gladijatorskoj areni. Pozivam ljude da, ukoliko su u mogućnosti, dođu sutra i podrže nas.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.