14/05/15 - 18:00h

Kvitova bolja od JJ u Rimu

 

Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u osmini finala WTA turnira u Rimu! Bolja od naše tensierke bila je Čehinja Petra Kvitova rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2, nakon jednog sata i 14 minuta tenisa. Naredna rivalka Kvitovoj biće Karla Suarez Navaro, koja je danas eliminisala Kanađanku Eženi Bušar.

J. Janković32
P. Kvitova66
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena je tokom čitavog susreta bila nervozna i konstano je komunicirala sa svojim boksom i vidno isticala nezadovoljstvom i nelagodan osećaj na terenu. Petra je to dobrom igrom uspela da iskoristi, dobro je servirala za razliku od Srpkinje i sasvim zasluženo je došla do pobede i palsmana u četvrtfinale.

Duel je počeo brejkom Jelene Janković, ali to kao da je bilo sve od naše igračice. U nastavku je Čehinja uzvratila brejkom za 2:2, a onda kao da je samo ona bila na terenu. Jelena je do kraja seta osvojila samo jedan gem, dok je Petra Kvitova napravivši još jedan brejk uspela da sigurno privede set kraju i osvoji ga sa 6:3.

U drugom setu sve je išlo na vodenicu tensierke iz Češke. Uspela je Petra da u prvih pet gemova napravi tri brejka, te povede sa velikih i ispostaviće se nedostižnih 5:0. Srpkinja je u šestom gemu vratila jedan oduzet servis, uspela je da osvoji i naredni gem, ali to je bilo sve. Kada je po drugi put servirala za meč Petra Kvitova nije grešila, te je na taj način osvojila drugi period rezultatom 6:2.

Naredna protivnica češke teniserke biće Španjokla, Karla Suarez Navaro, koja je danas eliminisala Eženi Bušar rezultatom 2:1.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Masters, Masters u Rimu, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.