07/02/14 - 14:00h

Kusta: Nole je naučnik!

 

Slavni Emir Kusturica je obećao da će tenis imati svoje odeljenje na Andrićevom institutu u Andrićgradu. Novak Đoković dao je punu podršku ovoj ideji i ne bi bilo iznenađenje da ga jednog dana tamo vidimo u ulozi vrhunskog profesora.

kusta nole

Novak je gostujući na TV Prvoj u razgovoru sa voditeljem Ivanom Ivanovićem pričao o tome kako želi da postane deo Kusturičinog projekta u kojem bi značajno mesto dobio i tenis.

Drugi teniser sveta je nedavno bio u poseti Andrićgradu i tada je imao prilike da sa proslavljenim filmskim režiserom razgovara o celom projektu kojim je istinski oduševljen.

Kusturica, koji je inače veliki prijatelj sa porodicom Đoković, u izjavi za “Blic” je objasnio čime je bio vođen kada je došao na ideju da jedno naučno odeljenje u Andrićevom institutu posveti baš tenisu:

Tenis je umetnost zato što u najrazličitijem smislu mobiliše sve psihofizičke aktivnosti čoveka. Zato što vrhunski teniser, a Novak Đoković je to odavno, mora da ima ugrađen osećaj za nacrtnu geometriju koji arhitekta ako nema nije – arhitekta. U novo vreme, kada se nauka pocepala krajem 19. veka na hiljade komada, i samozaštita je postala nauka. Zašto onda to ne bi bio i jedan viteški sport kakav je tenis? Kada se pojave kojekakve glavonje i prenose zakonitosti zaštite, i smatraju se naučnicima, zašto i teniseri ne bi bili naučnici

– poručio je Kusturica.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.