16/06/16 - 13:58h

Kurcšlus u komšiluku: ATP turnir iz Rumunije u Mađarsku!

 


ATP turnir iz Bukurešta, seli se u Budimpeštu od sledeće sezone. Deluje kao neznatna promena u ATP kalendaru, ali i nije baš tako, jer će Mađarska po prvi put u svojoj istoriji organizovati teniski turnir na ovom nivou.

ATP
Direktor turnira u Bukureštu, Jon Ciriak, objavio je da će se takmičenje u naredne dve godine preseliti u Budimpeštu. Ove godine mečevi nisu igrani na centralnom terenu jer na stadionu nisu ispunjeni uslovi za hitne slučajeve (požar i slično) na sve četiri tribine. Cirijak je želeo da izgradi novi teniski stadion, ali mu rumunske vlasti to nisu dozvolile.

Uradio sam sve što je u mojoj moći da ovo takmičenje preživi u Bukureštu – platio sam sve dugove i napravio dobar turnir, ali sada je vreme da odustanem. Nisam tražio nikakav novac ni od države ni od Saveza. Za mene je ovo završena priča – rezigniran je slavni Ciriak.

Zanimljiv pogled na situaciju ima i predsednik turnira, Bogdan Enoju.

Kada smo gradili centralni teren, Amerikanci su poslali prvog čoveka na mesec. Sada se pripremaju da pošalju prvog čoveka na Mars, a mi i dalje naš turnir moramo da igramo na parkingu jer vlast ne želi ništa da preduzme oko centralnog terena. Treba da se stide.

Turnir u Budimpešti bi trebalo da se igra u Aprilu 2017. i 2018. godine (šljaka), ali se još uvek čeka zvanična potvrda ATP-a.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.