29/01/14 - 13:39h

Krunićeva se osvetila u dublu

 

Srpska teniserka Aleksandra Krunić i Grkinja Eleni Danilidu uspele su da se plasiraju u drugo kola dubla na Pataja Openu (Tajland). One su posle 94 minuta iscrpne borbe slavile protiv domaće kombinacije, Nika Lertpitaksinšai – Pengam Plipeuš sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 11:9.

Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunić je tako uspela da se na neki način osveti Lertpitaksinšai za jučerašnji neočekivani poraz u prvom kolu singla.
U prvom setu nije bilo brejkova do rezultata 3:3, a onda su do kraja tog dela igre viđena čak tri. Prvo su Tajlanđanke brejknule za 4:3, ali je srsko – grčka kombinacija odmah uzvratila. Ipak, domaće teniserke uspevaju da povrate prednost i osvoje prvi set sa 6:4.

Drugi je u potpunosti pripao Aleksandri i Eleni. Brejkovi u trećem i petom gemu doneli su vođstvo od 4:1. Protivnicue su vratile jedan brejk zaostatka za 4:2, ali zatim “naš” dubl osvaja dva gema za redom i dobija drugi set sa 6:2.

Treći, odnosno taj – brejk set, bio je jako uzbudljiv. Aleksandra i Elena su čak tri puta sticale prednost mini – brejka, ali su potom izgubile poen na svoj servis. Ipak, Tajlanđanke nisu uspele to da kazne, pa su Krunićeva i Danilidu posle četvrtog mini – brejka ipak izborile plasman u narednu rundu, 11:9.

Naredne njihove protivnice biće još jedna Tajlanđanka, Nopavan Lertševarkan i Ruskinja Vera Zvonareva. One su eliminisale Makarovu i Vesninu sa 6:0, 6:4.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.