14/01/12 - 10:45h

Krunićeva poražena u zadnjem kolu kvalifikacija za AO

 

Ipak, Srbija ostaje bez četvrte učesnice na Australian Openu. Zadnja prepreka ka glavnom žrebu za Aleksandru Krunić bila je 125 igračica sveta Varvara Lepčenko, ali nju Aleksandra nije uspela da pobedi.

A. Krunić12
V. Lepcenko66

Aleksandra Krunić

Nažalost je ovaj meč bio i zadnji za našu teniserku na prvom Grend Slemu u 2012. Favorit pred ovaj meč bila je Lepčenkova i to potvrdila u njemu. Ni u jednom trenutku u ovom meču nije dozvolila Krunićevoj da odigra kako ona to zna i ume. Kontrolisala je meč i lagano stigla do pobede.

Prvi set je bio deprimirajući za našu teniserku jer je u njemu uspela da osvoji samo jedan gem, a to se kasnije ispostavilo da je i u drugom setu uticalo psihički na nju. Prvi set 6:1 za Lepčenko.

Kao što rekosmo, ovaj ubedljiv rezultat je očigledno bio u Aleksandrinim mislima i u drugom setu, a posledice su se osetile. Lepčenko je nastavila u visokom ritmu, a za razliku od prvog, Krunićevoj je “dopustila” da osvoji 2 gema- 6:2.

Krunićevoj bi ovo bio prvi plasman na jedan Grend Slem da je uspela da prebrodi kvalifikacije. Moramo uzeti u obzir da naša teniserka jos nije napunila ni 19 godine i sa te strane ne treba biti razočaran. Njene najbolje partije će tek doći, pokazala je u reprezentaciji da ima srca, znanja i volje, još da sakupi iskustvo i rezultati ce doći.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Aleksandra Krunić, Australian Open, Grend Slem, Kvalifikacije, Teniserke


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.