25/04/16 - 17:45h

Krunićeva do glavnog žreba Rabata nakon trilera

 


Srpska teniserka Aleksandra Krunić izborila se za učešće u glavnom žrebu na WTA turniru u Rabatu, pobedom nad Sarom Soribes 6:3, 5:7, 7:5. U maratonskom meču, viđeno je čak 19 brejkova.

A. Krunić657
S. Soribes375

Foto: Srdjan Stevanovic

Foto: Srdjan Stevanovic


Aleksandra Krunić je bila uspešna u oba meča kvalifikacija, u kojima je postavljena za prvog nosioca. Ona je na startu bila slobodna, u drugom kolu je savladala Ruskinju Marinu Meljnikovu (6:1, 6:2), da bi u duelu koji je odlučivao o plasmanu u glavni žreb pobedila Špankinju Saru Soribes, 206 teniserku sveta.

Aleksandra je slavila sa 6:3, 5:7, 7:5, u iscrpljujućem meču koji je trajao čak dva sata i 43 minuta.

U prvom setu viđeno je pet brejkova – Krunićeva je dva puta ispuštala prednost, ali je treći brejk bio dovoljan za vođstvo od 1:0.

Da servis nije predstavljao naročitu prednost u ovom duelu govori i podatak da je u drugom setu zabeleženo čak sedam brejkova. Srpkinja je čak tri puta napravila ribrejk u ovom delu igre, ali je u 12. gemu i četvrti put ispustila svoj servis, što je značilo da meč ide u treći set.

I u njemu je viđeno čak sedam brejkova – Aleksandra je ispustila prednost od 4:1, ali je u 11. gemu ponovo oduzela servis Špankinji, a potom uz puno muke uspela da odservira za pobedu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Vesti


Komentari: 1

 
Stanka April 25, 2016 Odgovori

Biće danas “het trik” 100% !

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.