12/01/12 - 21:00h

Krunić uspešna u prvom kolu kvalifikacija za Australian Open!

 

Jedan korak bliže ka glavnom žrebu prvog Grend Slema u sezoni načinila je Aleksandra Krunić. Ona je dobro započela kvalifikacije i u prvom kolu je pobedila Amrikanku Tetjanu Lužansku rezultatom 6:3, 1:6, 6:3.

A. Krunić616
T. Lužanska363

Ovaj meč je bio po principu toplo-hladno. Prvi set je naša teniserka rešila u svoju korist- uspela je da napravi brejk i lako osvoji ovaj set rezultatom 6:3.

Aleksandra Krunić

Slika u drugom setu je bila drugačija. Krunić i Lužanska kao da su zamenile uloge. Amerikanka je zaigrala mnogo bolje nego u prvom setu, dok naša teniserka nije više pronalazila ritam iz prvog seta i rezultat je sasvim logičan nakon prikazane igre. Lužanska izjednačuje na 1:1 u setovima ubedljivim rezultatom- 6:1.

Došao je odlučujući, treći set na red u kome se srećom naša teniserka “probudila”. Zaigrala je Aleksandra mnogo bolje i to se odrazilo na ishod ovog seta, a i meča. Amerikanka je pokušavala, ali se naša teniserka više nego dobro branila i uzvratila žestoko. Krunićeva je rešila ovaj set identičnim rezultatom kao i prvi u svoju korist i trijumfovala posle 107 minuta u ovom meču.

Ako uzmemo u obzir da je Lužanska bila postavljena za 18 nosioca u ovim kvalifikacijama, uspeh dobija na još većem značaju. Sledeće kolo donosi Aleksandri novu Amerikanku za protivnicu. Reč je o Džil Krajbas koja je u prvom kolu bila bolja od Estrelje Kandele iz Španije rezultatom 1:6, 7:5, 7:5.

Nadamo se da Aleksandri “leže” Amerikanke i da će uspeti da prebrodi i ovu prepreku na putu ka glavnom žrebu Australian Opena.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Aleksandra Krunić, Australian Open, Grend Slem, Srpski teniski talenti, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.