02/02/14 - 15:49h

Krstin na korak od glavnog žreba

 

19-ogodišnji Peđa Krstin (373. na rang listi), koji je priredio senzaciju eliminisavši Markosa Bagdadisa u prvom kolu kvalifikacija u Zagrebu, nastavlja sa sjajnim rezultatima. On je preskočio i drugi stepenik do glavnog žreba, savladavši Italijana Đanluiđija Kvinzija sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Pedja Krstin

Pedja Krstin

Krstin je tako, u meču koji je trajao 77 minuta, eliminisao još jednog igrača bolje plasiranog od sebe.

Naš mladi as je bolje započeo meč. Na samom početku je napravio brejk i poveo sa 2:0. Održavao je tu prednost do finiša i servirao za set pri rezultatu 5:3. Kvinzi mu tada oduzima servis i dolazi do izjednačenja, 5:5. Međutim, Peđa Krstin još jednom pokazuje da je sjajan u završnicama. Italijan je servirao za 6:6 i taj – brejk, ali Krstin ponovo oduzima servis, dobija set sa 7:5 i vodi sa 1:0.

Pedja Krstin

Pedja Krstin

Ispostavilo se da je taj trenutak prelomio duel. Održavao je Kvinzi egal u drugom setu do rezultata 2:2, kada Krstin furioznom igrom pravi seriju od četiri uzastopna gema i osvaja drugi set sa 6:2, i tako beleži još jedan vredan trijumf.

Pred 19-ogodišnjim Srbinom je još samo jedna prepreka do glavnog žreba, a to je Austrijanac Martin Fišer. Fišer ima 28 godina i nalazi se na 187. mestu rang liste.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP u Zagrebu, Peđa Krstin, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.