24/12/14 - 11:00h

Kristina Miletić najbolja u Evropi do 16 godina

 

Nagrada “Teniser/ka godine by Polar” koju dobijaju po tri prvoplasirana na Rejs Masters listama Tennis Europe u konkurencijama 14, 16 i 18. godina otišla je i u ruke jedne srpske teniserke, 15 – godišnje Kristine Miletić!

Kristina Miletic

Sezonu 2014. Miletićeva je završila na prvom mestu Rejs Masters Tennis Europe listi, a tron deli sa Nemicom Evom Mari Voraček, čime ovu nagradu po prvi put u istoriji od kada se dodeljuje ovo priznanje, dele dve teniserke na istoj poziciji.
Rezultatska statistika 184 santimetara visoke Miletićeve i Voraček u 2014. je skoro ista, obe su osvojile tri trofeja u singlu i dva u dublu. Jedini susret ove dve igračice dogodio se u finalu Mastersa koji je održan u italijanskom gradu Ređo Kalabrija na kome je učestvovalo osam najbolje rangiranih igračica u konkurenciji do 14 i do 16 godina za sezonu 2014. Miletićeva je na Masters stigla kao 5. igračica Evrope u konkurenciji do 16, a takmičenje je završila na pobedničkom postolju. U finalu je kod vođstva Kristine 4:0 meč predala Nemica Voraček. U četvrtfinalu Miletićeva je savladala ruskinju Solovjevu 0:6, 6:4, 6:2, a zatim u polufinalu Mađaricu Furak 7:6, 6:2.

Kristina Miletic4

“Svakako da mi ovaj uspeh godi i tera me na nove napore. Moje ambicije i očekivanja su velika i ja se nikada ne zadovoljavam postignutim. Potpuno sam posvećena tenisu, radim mnogo i na svakom treningu i meču dajem sve od sebe. Samopouzdanje imam, volju takođe, ostaje samo rad rad i rad koji će doneti i rezultate u šta sam sigurna. U tenisu nema opuštanja, nema mesta samozadovoljstvu jer to vodi u neuspeh. Želim još da se usavršavam, želim da nastavim da napredujem, a želja i moja i mog stručnog štaba je da uspem i u seniorskoj konkurenciji. Ali, ne žurim, niti želim da ta ambicija bude kontraproduktivna. Dakle, idem korak po korak, svesna da tenis traži pun angažman i ozbiljnost”, zaključila je Miletićeva.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Kristina Miletić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.