03/07/16 - 14:18h

Kraj sezone za Bojanu Jovanovski

 


Srpska teniserka Bojana Jovanovski neće nastupati čak do sledeče godine, usled operacije zgloba i ramena desne ruke koje je očekuju.

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski


Fed kup reprezentativka Srbije Bojana Jovanovski odlazi na operaciju zgloba i ramena desne ruke. U pitanju je povreda koja je muči duži vremenski period i zbog koje je pola takmičarske 2015. provela na terapijama.

U dosadašnjem delu 2016. odigrala je svega pet mečeva, pokušavajući da sanira i izleči povredu.

Nakon odlaska kod lekara u Španiju i detaljnih pregleda, kao jedino rešenje ustanovljena je hitna operacija kako bi se dugogodišnji problem sa zglobom uspešno sanirao i kako bi Bojana mogla da nastavi tenisku karijeru.

Predviđeni vremenski period za oporavak i sanaciju je od četiri do pet meseci, a Bojana očekuje da će se na teren i u takmičarski pogon vratiti u januaru 2017, na australijskoj turneji.

Podsetimo, Jovanovski je igrama u juniorskoj konkurenciji prikazivala je sav svoj raskošni talenat, isto je nastavila i na profi sceni. Osvojila je tri WTA titule, bila je 32. na svetu, imala velike pobede nad igračicama iz samog svetskog vrha, ali kontinuitet je nedostajao da bi i ona sama bila tamo gde po talentu i radu i zaslužuje, u samom vrhu. Krivci su povrede zbog kojih je morala na duže pauze. Za Fed kup tim Srbije odigrala je 17 mečeva, osvojila sa koleginicama titulu vicešampiona sveta 2012. godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Vesti


Komentari: 2

 
stefan December 21, 2016 Odgovori

Postoji li uopste informacija o Bojaninom povratku na teren?

 
janko rajkovic June 29, 2017 Odgovori

nema je nigde na wta listi. već počinje jul ona nije odigrala ni jedan meč. pozdrav iz kragujevca.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.