16/03/24 - 13:12h

Konors o Novakovom aktuelnom trenutku: Ništa ne može pobediti!

 

Kao što smo već navikli, svaki poraz Novaka Đokovića otvara debate i navodi na paušalne zaključke!


Dzimi Konors

Već nekoliko godina slušamo i čitamo skoro identične analize posle svakog poraza Novaka Đokovića, valjda zbog toga što ih nema mnogo.

Podsetimo, najbolji sportista svih vremena u maju puni 37 godina, a i dalje je svetski broj jedan, uprkos lošem startu sezone.

Prošlogodišnja dominacija kada je igrao finala sva četiri grend slema, a dobio tri, svakako je neponovljiva. Takva sezona nije prirodna ni za igrača koji je u najboljim godinama, a kamoli za veterana, a to mnogi stavljaju po strani nakon tri meseca bez trofeja u 2024.

Legendarni Džimi Konors jedan je od onih koji je, manje-više, ponovio frazu koju Đoković prethodnih sezona konstantno čini apsurdnom. Svaki poraz srpskog asa će se pripisivati “godinama”, to je bar jasno.

-Godine su nešto što se ne može pobediti bez obzira koliko se borite ili koliko se tridite da imate pravi režim ishrane i treninga, brojke se tu računaju. Kada igrate sa momcima koji su i po 15 godina mlađi od vas, iskustvo je velika stvar. Jedina stvar koja ima veze sa iskustvom je kada ga steknete, već ste prestari da uradite bilo šta sa tim. Dođete do tačke kada su ti dečaci jednostavno jači i kada su spremni da ostanu tu na vrhu. Đoković je isto tako bio mlad kada je počinjao uspon, igrajući sa igračima koje je morao da pobedi da bi stekao reputaciju. Jasno je da sada teško – rekao je Konors.

Amerikanac je igrao do svoje 43. godine, ali poslednju grend slem titulu osvojio je sa 31. Osvojio je 109 titula u karijeri i po tome je rekorder, ali se mora uzeti u obzir činjenica da je ogroman broj titula uzeo na “lokalnim” turnirima po Americi, u vreme kada ATP tur ni izbliza nije izgledao kao danas.

Podsetimo, nakon poraza od Nardija u trećem kolu Indijan Velsa, Novak Đoković je odlučio da preskoči Majami i pripremi se za šljaku. Još uvek nije izvesno da će igrati u Monte Karlu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Džimi Konors, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.