03/10/23 - 09:14h

KONAČNO POZITIVNA REAKCIJA – Iga Švjontek: “Performance bye” je pametan potez!

 

Poljakinja jedna od retkih teniserki koja je javno podržala ovu novinu.


Foto: Getty Images North America

Nekoliko devojaka iz samog vrha svetskog tenisa oštro je kritikovalo odluku WTA da uvede novo pravilo od turnira u Tokiju. Po novouspostavljenom “performance bye”, u prvom kolu većih turnira nisu više slobodna prva četiri nosioca, već prvi i drugi nosilac, uz finalistkinje turnira koji je prethodio.

Poenta ove promene je da teniserke koje su igrale do kraja turnira imaju bar dan ili dva više za odmor pred start narednog takmičenja.

Ova novina generalno nije naišla na odobravanja u samom vrhu svetskog tenisa, ali izuzetak je Iga Švjontek.

-Nisam se puno oglašavala o ovoj promeni, ali sada mogu izneti mišljenje da je u pitanju pametan potez. Dobro znam koliko mi je bilo teško da, kada sam stizala do završnica turnira, žurim da stignem na prvo kolo narednog takmičenja. Novo pravilo daje mogućnost preko potrebnog vremena za odmor i pripremu. Ovo pravilo zaista ima smisla, iako, s druge strane, dolazi do situacije da neki favoriti moraju da igraju prvo kolo na uštrb.

-Svesna sam da je bilo nesporazuma oko ovoga, pa čak i skandala, ali ja pokušavam da se fokusiram na svoj tenis. Nije mi problem da igram jedan meč više ako dođem u takvu situaciju. Iz moje perspektive, to nije dodatni problem, već još jedna prilika više da igram i pobedim. Iskreno, ni najmanje mi neće smetati ako zbog novog pravila budem u situaciji da na nekim turnirima igram meč više – zaključila je poljska vedeta.

Podsetimo, ovo pravilo važi samo za ženski tenis.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Iga Švjontek, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.