11/05/16 - 13:22h

Kome će Marej poveriti svoju karijeru?

 

Nakon poraza od Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Madridu, Endi Marej i Ameli Morezmo su raskinuli dvogodišnju saradnju. Britanski mediji od tada prognoziraju ko bi mogao biti novi trener njihove uzdanice, a kao jedno od imena pominje se i Martina Navratilova.

Endi Marej

Marej i Morezmo su započeli saradnju nakon Rolan Garosa 2014. godine. Britanac je tako postao prvi od velike četvorke koji je zaposlio ženu za trenera. U radu sa Morezmo,osvojio je sedam medalja, ali nije uspeo da prekine dominaciju Novaka Đokovića. Upravo porazom od Novaka u Madridu, Endi je prepustio drugo mesto na listi Rodžeru Federeru.

Pitanje je hoće li Marej nastaviti svoj trend i za narednog trenera postaviti ženu – Martinu Navratilovu, obnoviti saradnju sa Ivanom Lendlom ili će imenovati nekog trećeg.

Navratilova, koja je i sama nekoliko puta izjavila da bi želela biti trener, nije sigurna da u ovom trenutku može odgovoriti tom pozivu.
Da, zainteresovana sam da budem trener, volela bih to, ali sada imam dosta posla kao komentator na BT Sportu, Bi-Bi-Si-ju, Tenis kanalu… Morala bih toga da se odreknem, jer posao trenera zahteva potpunu predanost i puno truda i rada.

Amerikanka koja je i promoter završnog WTA turnira u Singapuru, dala je svoje viđenje prekida saradnje Morezmo – Marej.
Imati malo dete znači da imate puno radno vreme, a posao trenera zahteva isto toliko. Ameli je osoba koja se potpuno posvećuje onom što radi, a u ovom slučaju bilo je nemoguće da bude na dve strane. Jedno je moralo da trpi. Ne znam šta je pravi razlog za raskid njihove saradnje, ali mislim da je više od svega zbog bebe.

Ponovo Lendl

Endi Marej i Ivan Lendl su svoju saradnju započeli 2012.godine, samo dve godine nakon što se Lendl povukao iz aktivnog tenisa.
Njihova saradnja donela je Mareju veliki napredak – osvojio je zlato na Olimpijskim Igrama, Vimbldon i US Open.
Brojke kažu da je Britanac dobio 83odsto mečeva kada je Lendl bio na terenu, a 63 odsto bez njega.

Lendl trenutno radi sa mladim talentima u američkoj Teniskoj akademiji, brine o sportskim karijerama svojih kćerki i nema vremena za „svetska nagađanja“.

Ne volim to „ako“. Trenutno sam srećan u radu sa grupom dečaka u USTA, uživam u tome i ne moram da mnogo putujem. Razumem spekulacije, ali osećam da su se ljudi mnogo uhvatili za tu priču, a ne volim da budem deo toga“, rekao je bivši teniser.

Nakon prekida saradnje sa Marejom, Lendl je imao nekoliko ponuda za saradnju, ali nijednu nije prihvatio jer kaže da kada putujete 25 nedelja godišnje – to je previše.

Sam Marej je izjavio da će biti večno zahvalan za sve ono čemu ga je naučio Lendl, a na konferenciji u utorak je odgovorio sa kim bi od bivših teniskih legendi voleo da sarađuje.

Voleo sam raditi sa Ivanom Lendlom, imao sam odlične rezultate sa njim. Tako da, ja bih voleo da radim sa njim, ali teško je sarađivati sa bivšim igračima.

Lendl je na vrhu svoje trenerske karijere, i verovatno bi ovog puta mogao i tehnički, a ne samo mentalno da pomogne Mareju. Želi li Britanac da obnovi saradnju sa starim trenerom, moraće mu ponuditi pozamašnu platu kako bi ga izvukao iz sadašnjeg idiličnog posla bez puno putovanja i opterećenja.

Za sada, njegov trener će biti Džejmi Delgado, koji je bio u timu sa Ameli Morezmo. Marej se navikao na rad sa Delgadom(40) i sigurno je da sad ne želi eksperimentisati sa novim trenerima, dve nedelje pre početka drugog Gren slem turnira sezone.
Novo lice u timu Endija Mareja, najverovatnije ćemo videti nakon završetka Rolan Garosa, odnosno s početkom sezone na travi, a da li će to biti Lendl, Navratilova ili neko treći ostaje samo da nagađamo.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Endi Marej, Martina Navratilova, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
VESNA - BRIGITA May 11, 2016 Odgovori

DAJ, BRE, MAREJ, MANI SE VIŠE TIH ŽENA! MUŠKI I ŽENSKI TENIS N I K A D A (PONAVLJAM: N I K A D A), NE MOGU BITI ISTI!!! ŽENE SU SASVIM DRUGAČIJEG MENTALNOG SKLOPA OD MUŠKARACA I MAREJU BI DEFINITIVNO TREBAO NEKI TRENER, A NE – TRENERKA.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.