11/06/24 - 13:23h

Ko će nas predstavljati na OI: Četiri vize izborene, ali…

 

Koga ćemo od srpskih igrača gledati u Parizu?


Rang lista objavljena ovog ponedeljka presudna je za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Prema propozicijama, prvih 56 sa ATP rejtinga ima pravo učešća, ali uz uslov da nijedna zemlja ne može da prijavi više od četiri takmičara u singlu. Propozicije su identične i u ženskoj konkurenciji, gde, izvesno, nećemo imati predstavnicu.

Što se muškaraca tiče, pet naših igrača ispunjava uslove. Poslednju “kvalifikacionu” nedelju, Đoković je završio kao treći, Đere, 46, Kecmanović 53, a Lajović 57. S obzirom da neke zemlje imaju više od četiri igrača u top 56, jasno da je i Dušan Lajović izborio vizu kao 57. Njegovo učešće je i najizvesnije, ispuniće jedan od svojih snova i prvi put zaigrati na Olimpijskim igrama.

Novak Đoković je u trci sa vremenom što se oporavka tiče, ali su procene da će biti u Parizu. Kecmanović se još uvek koleba, dok je Đere nedavno izjavio da će najverovatnije propustiti najveću smotru sporta, zbog brojnih povreda i operacija, ali i činjenice da nije imao trenera u trenutku prijave. Laslo je za prevashodni cilj do kraja godine istakao ostanak u top 100.

Kecmanović je rekao da se još uvek “lomi”, ali ćemo uskoro sa sigurnošću znati učesnike.

Naime, ITF će u sredu obavestiti nacionalne olimpijske komitete ko se sve od igrača plasirao, a oni imaju još pet dana rok da odluče da li će učestvovati ili ne. Nacionalni komiteti će obavestiti ITF narednog ponedeljka ko će sve igrati u Parizu. Naravno, kasnije postoji mogućnost povlačenja zbog povreda, ali niko više neće moći da doda svoje ime na ovaj spisak, ako ne bude na njemu sledećeg ponedeljka.

Olimpijski turnir trajaće od 27. jula do 4. avgusta. Podsetimo, igraće se na terenima Rolan Garosa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olimpijske igre, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.