11/04/15 - 19:50h

Kližan bolji od Džumhura (ATP Kazablanka)

 

Bosanski teniser Damir Džumhur nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Kazablanki! Bolji od tenisera iz Bosne i Hercegovine bio je slovački teniser Martin Kližan rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4. 6:0, nakon jednog sata i 51 minut tenisa. U nedeljnom finalu Martin Kližan će se sastati sa Špancem Himeno-Traverom.

D. Džumhur640
M. Kližan466

Dzumhi

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane a nakon sto je u trecem gemu Damir propustio brejk šanse, u petom je oduzeo servis rivalu i došao do prednosti od 3:2. U nastavku seta Džumhur je dobro servirao, nije dozvolio Kližanu da povrati izgubljeno, te je sasvim zasluženo osvojio prvi set rezultatom 6:4.

U drugom setu Damir Džumhur nastavio je sa dobrom igrom i brejkom već u prvom gemu došao do velike prednosti. U daljem toku seta kao da se Bosanac uplašio pobede te je u osmom gemu dozvolio brejk Slovaku, a potom još jedan u desetom gemu za veliki preokret i konačnih 6:4 za Martina Kližana.

Kao da je nesrećno i neiskusno izgubljen drugi set “vezao ruke” Damira Džumhura, te teniser iz Bosne i Hercegovine nije uspeo u trećem da prikaže dobru igru. Martin Kližan je čak tri puta oduzeo servis rivalu, u drugom, četvrtom i konačno šestom gemu za velikih i ubedljivih 6:0 u odlučujućem setu.

Martin Kližan će se u nedeljnom finalu sastati sa Špancem Himeno-Traverom, koji je u današnjem polufinalu savladao Čeha Jiržija Veselog rezultatom 2:1.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Kazablanci, Bosna i Hercegovina, Damir Džumhur, Region, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.