30/03/22 - 15:51h

Kirjos vređao sudiju pa istakao nepravdu: Pogodio je sudiju i platio 5000, a ja pet puta više iako nisam pogodio nikoga

 

Australijanac Nik Kirjos imao je problem sa sudijom Karlosom Bernandesom na meču trećeg kola Mastersa u Majamiju.


zimbio.com

Kirjosu se nije dopalo kako arbitar radi svoj posao, rekao mu je da ga niko ne voli, da mu publika zviždi i da on ne voli ovaj sport, a bilo je i psovki. Zbog tih uvreda Bernandes mu je oduzeo gem, pa je Siner ušao u drugi set sa prednošću od koje Australijanac nije uspeo da se oporavi.

Nakon meča i dalje je imao kritike na račun sudije.

– Šta vi mislite ko je dobar sudija? Ako mu svi navijači zvižde, ako želi da bude u centru pažnje, onda ne radi svoj posao kako treba. Niko na stadionu nije kupio kartu da bi slušao njega kako priča. Imamo Sinera na jednoj strani, koji je jedan od najboljih igrača u našem sportu, ja sam sa druge. Mnogi su došli da vide nas, a on je pričao i pričao. Pitao sam ga šta radi. Nikada nisam bio deo meča gde ljudi toliko nisu voleli sudiju. Izgleda ga je povredilo što sam rekao da ga navijači ne vole. A tako ne možete da se ponašate kada ste sudija. Ustvari, ne radite ništa osim što govorite rezultat. To mogu i navijači. – rekao je on.

Upitali su ga da li misli da će biti kažnjen zbog ponašanja.

– Šapovalov je jednom pogodio sudiju u oko i kažnjen je sa 5.000. Ja sam bacio reket, koji nije udario nikoga i kaženjen sam sa 25.000. To je problem tenisa. Šta još treba da uradim za ovaj sport? Tenis ne štiti svoje zvezde. ATP nikad ne štiti igrače. Pre neki dan sam otišao do dečaka i poklonio sam mu svoj reket, on će to pamtiti ceo život, a ATP to ne stavi na društvene mreže. Nije me briga. Znam da sam dobra osoba. Ali zbog čega bi me kaznili sada? ATP neće uraditi ništa sudiji. Niko neće pisati loše o njemu. Ponovo će suditi, a niko neće pamiti koliko je loš bio danas. A ja ću morati da se nosim sa lošim komentarima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Majamiju, Nik Kirjos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.