25/08/15 - 11:13h

Kirjos uslovno suspendovan četiri nedelje!

 


Australijski teniser Nik Kirjos uslovno je suspendovan od strane Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) četiri nedelje i novčano kažnjen sa 25.000 dolara zbog neumesnog komentara upućenog Švajcarcu Stenu Vavrinki na turniru u Montrealu.

Nik

Nik

Kirjos je prvobitno kažnjen sa novčanom kaznom od 10.000 dolara, a sada je usledila i dodatna sankcija, ali samo pod uslovom da Australijanac napravi neki novi incident u narednih šest meseci.

Pod novim incidentom se smatra verbalno ili fizičko zlostavljanje na nekom ATP turniru, kao i dobijanje kazne u visini od 5.000 dolara za neki drugi prekršaj na ATP turu.

Incident je bio nečuven i vrlo loše utiče na naš sport. Nik je izrazio žaljenje i najbolje će biti da nauči lekciju iz svega ovoga i da postane svestan svoje odgovornosti kao profesionalni teniser“, istakao je izvršni potpredsednik ATP-a Gejl Dejvid Bredšo.

Podsećanja radi, Kirjos je u duelu protiv Stena Vavrinke u Montrealu priredio incident kada je poručio Švajcarcu da je Tanasi Kokinakis spavao sa njegovom sadašnjom devojkom, Hrvaticom Donom Vekić.

Ovaj slučaj je izazvao pravu buru negodovanja u teniskom svetu, a sam Kirjos se nedugo zatim izvinio i istakao putem društvenih mreža da je komentar bio neprihvatljiv, da je izrečen u afektu, kao i da preuzima odgovornost i žali zbog svega što se dogodilo.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Dona Vekić, Masters u Montrealu, Nik Kirgios, Rang Lista, Stanislas Vavrinka, Tanasi Kokinakis, Teniseri, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari: 1

 
Milan August 30, 2015 Odgovori

Kirgios i Kokkinakis bi mogli malo vise paznje da posvete igranju. Ne znam da li su svi primetili sta je bilo u Devis kupu. Njih dvojica su postavljeni za glavne igrace. Izgubili su, obojica. Pretpostavljam da je tada izbila velika svadja. Krajnji ishod: i u dublu i u singlu su igrali samo Grot i Hjuit. Borili su se kao lavovi, i Australija ide dalje!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.