06/05/22 - 14:13h

Kirjos o psihičkim problemima: Smatrao sam da sam potpuno bezvredan

 

Nik Kirjos je za australijski Kanal 9 govorio mentalnim problemima sa kojma se suočava.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images Europe

– Balans je nešto što prilično teško pronalazim. Tako je od kada sam bio dete. Mečevi su za mene uvek emotivni rolerkoster. – rekao je on i nastavio:

– Zaista se trudim i nekada je to za mene velika borba. Nekada se probudim spreman za sve, nekada jednostavno ne želim da napustim svoju sobu. Suočavam se sa problemima koje imaju svi ljudi, ali prilično sam ponosan. Zato samo izađem, pognem glavu i igram najbolje što u tom trenutku mogu. Na terenu i van njega – ja sam dva različita čoveka.

Otkrio je da su njegovi mentalni problemi bili veoma veliki 2019. godine.

– Bilo je veoma ozbiljno.. do granice kada sam sam sebi povredio ruku… a to nije dobro. Sve vreme sam se osećao kao da sam izneverio sve oko sebe. Smatrao sam da sam potpuno bezvredan i mrzeo sam sopstveni život u jednom trenutku. Koristio sam velike količine alkohola i droga, bio sam zaista van kontrole. Mislim da sam odgurnuo od sebe sve koji su brinuli o meni, nisam komunicirao. Samo sam se zatvorio, ali pokušavao sam da se izborim.

U rešavanju problema mnogo mu je pomogla porodica. Počeo je da vodi zdraviji način života koji uključuće smanjenje alkohola.

– Sada skoro uopšte ne pijem, ponekad čašu vina uz večeru.

O bavljenu tenisom, Kirjos je rekao:

– Volim sport, mislim da sam dobar u tome i nekada zapravo uživam da odgledam teniski meč. Ali, volim ga samo do određene granice. To je moj život, posvetio sam tenisu sate i sate života koje nikada neću vratiti nazad.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Kirjos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.