04/04/24 - 18:43h

Kirjos najavio skori povratak!

 

Vrlo je moguće da ćemo ga gledati na Vimbldonu.


Source: Getty Images AsiaPac

Nik Kirjos je najavio da će sledeće nedelje napokon krenuti sa treninzima. Početkom godine je govorio da njegova karijera nije gotova i da planira da se vrati, i bliže se trenutak kada će ponovo uhvatiti reket i lopticu.

Igrao je najbolju sezonu karijere 2022, kada je stigao i do prvog grend slem finala (poražen od Novaka na Vimbldonu), ali je tu godinu završio povredom. Naredne, 2023, odigrao je samo jedan meč. Pokušao je da se vrati u Štutgartu, izgubio je u 1. kolu, i od tada ga nema na turnirima.

Šljaku nikada nije voleo, pa nije ni za očekivati da se vrati turnirima pre početka sezone na travi. Do tada će imati bar nešto vremena da se pripremi.

– Sledeće nedelje ću prvi put posle mnogo vremena da prebacujem loptice na treninzima. Povreda je bila mnogo ozbiljna, ali sada mogu sa sigurnošću da kažem da mogu da se vratim na teren – rekao je Kirjos za australijske medije. Osećam da i dalje imam vatru u sebi koja me tera da ponovo igram tenis. Svestan sam da to ne moram da radim, da nikome ništa ne moram da dokazujem, ali želim da se vratim i uživam u novim iskustvima.

Veliko je pitanje kakav će igrač biti posle tako duge pauze…

– Bila bi greška porediti moj učinak kada se vratim na teren sa onim koji sam imao. Imam 28 godina, a ova povreda je od mene tražila veliku psihološku snagu kako bih se suočio sa dugim i komplikovanim oporavkom. Poslednja godina je bila najteža u mojoj profesionalnoj karijeri. Mnogo sam razmišljao šta dalje. Svestan sam da sam počinio mnogo grešaka i povukao mnogo pogrešnih poteza u životu. Ali učio sam iz svih njih i sada se osećam mnogo sigurniji u sebe – rekao je Australijanac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Nik Kirjos, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.