14/08/15 - 17:12h

Kirjos kažnjen zbog prostačkog komentara (video)

 


Australijanac Nik Kirjos ne prestaje da intrigira tenisku javnost, a najnoviji ispad u režiji australijskog igrača dogodio se u meču protiv Švajcarca Stana Vavrinke.

Nik

Nik

Naime, Kirjos je na startu drugog seta dobacio Švajcarcu da je Tanasi Kokinakis spavao sa njegovom devojkom, takođe teniserkom, Hrvaticom Donom Vekić.

Taj izuzetno nesportski gest naišao je na osudu teniske javnosti, a švajcarski teniser, koji je taj duel predao zbog povrede leđa, nešto kasnije je na Twiteru poručio da je to što je Kirjos uradio neprihvatljivo i nisko i da to ne bi uradio ni najgorem neprijatelju.

Ekscentrični Australijanac se kasnije izvinio rekavši da je komentar bio neumesan, da žali zbog svega i da preuzima odgovornost. Uprkos tome, ATP je kaznio Kirjosa sa 10.000 dolara, a moguće su i neke druge sankcije.

Povodom ovog slučaja oglasio se i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je istakao da nema izgovora za ono što je Kirjos uradio, kao i da je dobio kaznu kakvu zaslužuje.

Neki teniseri imaju problema da kontrolišu emocije u toku meča. To se događa kada imate problem sa emotivnim izazovima sa kojima se suočavate, ali nema izgovora za ono što je on uradio. Dobio je kaznu kakvu zaslužuje i verujem da će iz svega ovoga izvući pouku i da mu se to neće ponavljati“, rekao je Novak.

Na ovom snimku možete videti i detalj kada je Australijanac uputio protivniku uvredljiv komentar.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, Masters, Masters u Montrealu, Nik Kirgios, Novak Djoković, Rang Lista, Tenis Video, Teniseri, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.