24/01/22 - 18:21h

Kirjos i Kokinakis prokomentarisali sukob sa Hrvatom

 

Australijanac Nik Kirjos otkrio je na društvenim mrežama da je nakon meču drugog kola u dublu došlo do konflikta u teretani.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images Europe

On i Tanasi Kokinakis su u drugom kolu napravili iznenađenje zavladašvi najbolji dubl sveta Matu Pavića i Nikolu Mektića iz Hrvatske.

Nakon tog meča australijanski dubl otišao je u teretanu gde je, prema rečima Kirjosa, Pavićev kondicioni trener pretio obračunom zbog toga što je Nik tokom poena pogodio jednog od hrvatskih igrača lopticom u telo, a Tanasijev komentar bio je: Bilo je ludo! Da čovek pomisli da se radilo o UFC borbi.

Australijanci su slavili i u osmini finala, a posle te pobede bili su upitani da prokomentarišu celu situaciju.

– Bilo je prilično zabavno, neću da lažem. Nik i ja smo pokušali da budemo profesionalni, otišli smo u teretanu posle meča dublova, možda i prvi put da smo tako uradili. Biću iskren, Pavićev kondicioni trener je bio u pitanju, došao je i tresnuo bočicom pene za brijanje u šipku što je jače mogao. Mislio sam da se šali, nisam bio siguran da li je to radio da bi kritikovao svoje igrače. Došao je do Nika i rekao mu da ih nismo poštovali i da je Nik namerno pogodio igrača u telo. To je normalno, to su dublovi, oni su neverovatni i morate da ih napadnete. Rekli su da smo se pravili važni, ali siguran sam da se igralo u Hrvatskoj da bi bilo isto. – rekao je Tanasi i naglasio da im nije bila namena da ikoga ponize.

Po ovom pitanju oglasio se i direktor turnira Kreg Tili:

– Bilo je mnogo strasti i energije na stadionu, prenelo se to i van terena. Pričao sam sa Nikom i njegovim timom, ovo nije neobično. Kada imate situaciju kao ovu da igrači izgube, a očekuje da će pobediti, imate mnogo strasti od strane navijača.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Kirjos, Tanasi Kokinakis, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.