23/11/21 - 14:11h

Kecmanović: Ponosan sam što sam deo reprezentacije

 

Miomir Kecmanović deo je Dejvis kup tima Srbije koji za nekoliko dana započinje takmičenje na finalnom turniru.


Miomir Kecmanović

Srbija se nalazi u grupi F sa Austrijom i Nemačkom, a takmičiće se u Insbruku za plasman u četvrtfinale.

– Izuzetno sam srećan i počastvovan ovakvim krajem sezone. Moje srce je puno, deo sam Dejvis kup reprezentacije Srbije, a šta od toga može biti lepše, radosnije i važnije za jednog sportistu. Hvala selektoru Troickom na ukazanom poverenju, hvala komletnom timu koji me je prihvatio na najlepši mogući način i omogućio da živim svoj san. Radim, trudim se, učim, uživam u ovom timskom duhu koji mi se odmah zalepio za srce. Voleo bi da imamo češće ovakve periode u godini kada smo svi zajedno. Slušao sam mnogo o tome da je Dejvis kup nešto sasvim drugo u odnosu na sve ono što tenis donosi i nosi sa sobom, zaista i jeste tako. – rekao je Miomir.

Najmlađi član srpskog tima je kao junior osvojio brojne trofeje, a dve godine zaredom bio je juniorski broj 1 na svetu.

Prošle godine osvojio je prvu ATP titulu u karijeri. Najbolji rang mu je 38. mesto ATP liste, a trenunto je 68. igrač planete.

Debitovaće u Dejvis kupu, pošto je prethodno u četvrtfinalu protiv Velike Britanije 2016. godine bio rezerva.

– Sezona 2021. nije bila ni malo laka i za mene je bila godina lekcija, učenja, pronalaženja sebe na terenu, kreiranja nove igre kojom treba da krčim puteve na profi sceni u godinama koje dolaze. Slagao sam kockice sopstvenog teniskog mozaika, još uvek radim na tome i verujem da će već naredne godine sve teći lakše i onako kako želim. Mnogo mi znače ovi dani u Insbruku sa reprezentacijom, ovo će mi biti iskustvo za ceo život. Za mene je svaki minut ovde sa timom dragocen. Srpski tim je tim profesionalaca koji svakog trenutka imaju rešenje za svaku situaciju koja se pojavi i zaista sam impresioniran i ponosan što sam tu, a ako budem dobio priliku da igram sigurno je da ću dati maksimum svojih snaga i mogućnosti za pobedu.

U vreme kada je Dejvis kup selekcija Srbije osvojila „salataru“ Kecmanović je imao 11 godina i bio je šampion sveta za igrače rođene 1999. i dvostruki šampion Srbije do 12 godina. On je imao priliku da u Beogradskoj Areni gleda trijumf Srbije nad Francuskom.

– Gledao sam, uživao, divio se, kao što im se i dan danas divim. I već tada želeo sam da jednog dana budem sa njima, da budem deo te sjajne ekipe, da se zajedno borimo i pobeđujemo. Radio sam puno od tada do sada, pretrčao na hiljade kilometara, ali želja mi se ispunila. Nova želja je da osvojimo novi trofej Dejvis kupa za Srbiju i čvrsto verujem u to.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.