15/06/14 - 20:41h

Kecmanović osvojio peti ITF trofej!

 

Mladi 14-godišnji srpski teniser Miomir Kecmanović osvojio je još jednu juniorsku titulu i nastavio sa zlatnim nizom pobeda na ITF takmičenjima. Miomir je novi trofej podigao na turniru u Haverfordu, u Americi, na travnatoj podlozi.

Miomir Kecmanovic

Miomir Kecmanovic

Kecmanović je i na ovom turniru bio najmlađi, ali mu to nije smetalo da sve rivale porazi bez izgubljenog seta. Kao drugi nosilac, Kecmanović je briljirao tokom čitavog turnira i bez izgubljenog seta i ne više od četiri izgubljena gema po meču stigao do novog trofeja.

U finalu velika nada srpskog tenisa savladao je četvrtog nosioca, Amerikanca Majlsa Šalea sa 6:1, 6:3.

Srpski teniser je prvi put u karijeri počeo da igra ITF turnire u martu ove godine i do sada je odigrao ukupno šest turnira, sa učinkom od pet osvojenih trofeja i jednim finalom. U martu ove godine se nije nalazio na ITF listi, a sada je već 190. junior sveta. Kada bude izašla nova lista sa upisanim bodovima osvojenim na turniru u Haverfordu, Miomir će sa samo četrnaest godina, biti već među 150. juniora sveta.

Ono što je isto važno kao podatak koji na najbolji način ilustruje o kakvom potencijalu je reč, jeste i činjenica da na listi ne postoji mlađi igrac od njega, a da mu Miomir gleda u leđa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Miomir Kecmanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.