17/10/23 - 11:21h

Kasatkina pobesnela: Postalo je neizdrživo, ne postoji gori sport!

 

Još jedna teniserka je digla glas!


Darija Kasatkina

Sve je više nezadovoljnih funkcionisanjem, kako ATP tako i WTA organizacije. Jednostavno, čelnim ljudima belog sporta je zdravlje igrača i igračica na dnu liste prioriteta, i to je svakom očigledno.

Poslednja u nizu koja nije mogla ni želela sakriti frustraciju je Darija Kasatkina.

Sama igra je najednostavnije od svega što radimo. Sve ostalo je totalno s*anje. Ne mogu više da putujem.

Najsvežiji je problem sa rasporedom je činjenica da se Završni turnir za dame u Kankunu igra samo nedelju dana pre Bili Džin King kupa (nekadašnji Fed kup). Zbog toga su Iga Švjontek i Koko Gof već otkazale učešće u nadmetanju reprezentacija. Sasvim razmljivo.

Takvi logistički propusti nikome ne mogu doneti dobro. Ili skoro nikome…

Kastakina je osula drvlje i kamenje na organizaciju i kreatore pogubnog rasporeda. Ona je u poslednjih mesec dana igrala na US Openu u Njujorku, potom u Japanu i na kraju na dva turnira u Kini.

Ne mogu više da pakujem svoje stvari, te avioni, premeštanje, kada ne možete da komunicirate sa ljudima iz drugih država, konstantno menjanje kreveta, pakovanje i raspakivanje svake nedelje. Više ne mogu. Moje telo mi govori da od*ebem. Već treći put u mesec i po imam problema sa grlom i generalno moje stanje je neobjašnjivo. U pogledu životne logistike, ne postoji gori sport na svetu. Totalno je s*anje – nije birala reči Ruskinja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Darija Kasatkina, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.