23/02/15 - 10:31h

Karlović titulom u Delrej Biču postao deo istorije!

 

Hrvatski teniser Ivo Karlović osvojio je ATP turnir iz serije 250 u Delrej Biču pobedom protiv Amerikanca Donalda Janga sa 6;3, 6:3 posle 69. minuta igre i tako ušao u istoriju kao najstariji osvajač ATP turnira u poslednjih 26. godina.

I . Karlović66
D. Jang33

Ivo

Ivo

Naime, pre Ive Karlovića, koji ima 35. godina, najstariji pobednik nekog turnira bio je Džimi Konors, koji je sa 37. godina osvojio titulu u Tel Avivu 1989. godine.

Neverovatni su i podaci da Karlović tokom čitavog turnira nije izgubio nijedan gem na svoj servis, a oborio je i sopstveni rekord po broju as udaraca u toku jednog turnira, pa je u Delrej Biču odservirao čak 91 as.

Hrvatski teniser je u finalnom okršaju koristio svoje šanse kada bi mu se ukazale, dok sa druge strane američki teniser nije bio psihološki spreman i nije imao dovoljno koncentacije u bitnim momentima.

U prvom setu Karlović je, pri rezultatu 3:3 stigao do brejka, već u narednom gemu se suočavao sa brejk loptama, ali je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i prvi deo igre privede kraju sa 6:3.

Dobar momentim iz prvog seta, hrvatski teniser je preneo i u drugi i odmah poveo sa 2:0, posle čega više nije bilo povratka u meč za Donalda Janga, koji će priliku za svoj prvenac morate da potraži u finalu nekog drugog turnira.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP Rang Lista, ATP u Delrej biču, Finale, Ivo Karlović, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.