18/07/16 - 09:54h

Karlović najstariji osvajač ATP turnira

 


Hrvatski veteran Ivo Karlović osvojio je sedmu titulu u karijeri. Div sa Šalate je trijumfovao u finalu ATP turnira u Njuportu (trava) nad Žilom Milerom u tri seta.

zimbio.com

zimbio.com


Pretpostavljate, sva tri su odlučena u taj-brejku – 6-7 (2), 7-6 (5), 7-6 (12).

Karlović (37) je nakon dva izgubljena finala u Njuportu konačno trijumfovao na ovom turniru i osvojio sedmi naslov u karijeri. Hrvatski as je protiv levorukog Luksemburžanina spasao tri meč lopte u maratonskom taj-brejku trećeg seta i postao najstariji igrač koji je došao do ATP trofeja.

Miler je bolje počeo, poveo sa 3:0, ali je Ivo useo da vrati izgubljeno i odvede set u taj-brejk. Ipak, mlađi od dva rivala je u njemu bio neumoljiv – 7:2.

U drugom setu su serveri bili sigurni do 13. gema, u kojem je Karlović pri rezultatu 5:5 odigrao sjajan lob i potom iskoristio prvu set loptu za 1:1.

I treći set je odlučen u taj-brejku – Miler je osvojio prva dva poena, ali je Karlović preokrenuo na 5:3 i zaradio dva servisa da završi dvoboj. Ipak, Hrvat duplom greškom poklanja rivalu izjednačenje, a potom ne koristi prvu meč loptu pri rezultatu 6:5.

Karlović je dočekao novu priliku kada je, pri rezultatu 12:12, Miler poslao volej u aut. Petu meč loptu, prvu na svoj servis, Ivo je iskorstio zahvaljući dobrom početnom udarcu i sigurnom voleju.

Karloviću je ovo bilo 15. ATP finale u karijeri, sada ima skor od sedam pobeda i osam poraza. Prethodnu titulu osvojio je u Delrej biču prošle godine, a ovo mu je bilo treće uzastopno finale Njuporta – prethodna dva izgubio je od Hjuita i Rama. Miler je ostao bez trofeja i posle petog finala.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Njuportu, Ivo Karlović, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.