08/01/15 - 17:46h

Karlović odigrao tenis života i eliminisao Novaka (ATP Doha)

 

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Dohi! Bolji od našeg tenisera bio je Hrvat Ivo Karlović rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4, nakon dva sata i 18 minuta tenisa. Karlović će se u borbi za finale sastati sa Špancem Davidom Fererom.

N. Đoković764
I. Karlović676
Novak Djokovic

Novak Djokovic

Prvi set bio je klasičan set Ive Karlovića u kome nije bilo brejkova, a sve je rešeno u “trinaestom gemu” U taj-brejku bolje se snašao Novak Đoković i posle izjednačenja 2:2 osvojio narednih pet poena i prvi set rešio u svoju krost rezultatom 7:6 (7:2).

U drugom setu ista meta isto odstojanje. Servisi i jednog i drugog tenisera bili su neodbranjivi, a neverovatan podatak je bio na snazi u jednom trenutu, a to je da je Nole bolje servirao od Karlovića, ali da je na riternu bolji bio Hrvat, što je zaista raritet kada se zna da je Đoković jedan od najboljih riternera, a Karlović jedan od najboljih servera. U “trinaestom gemu” drugog seta prvi do set lopte stiže teniser iz Hrvatske, ne koristi je, a onda drugu uspeva da materijalizuje za konačnih 8:6 u taj-brejku drugog seta.

Treći period opet je počeo sigurnim servisima, a onda je na opšte iznenađenje prvi i jednini brejk napravio Ivo Karlović, stigao do 4:3, a potom samo zadršao svoja dva servisa i osvojio treći period rezultatom 6:4, za konačnih 2:1.

Ivo Karlović će se u borbi za finale sastati sa Špancem Davidom Fererom koji je danas savldao Nemca Brauna rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Dohi, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.