16/02/14 - 13:00h

Karlović i Nišikori u finalu Memfisa

 

Posle Marina Čilića još jedan Hrvat će se u nedelju boriti za titulu. Ivo Karlović se našao u finalu Memfisa pošto mu je Lu Jen hsun predao meč polufinala zbog povrede. Prvi set Karlović je dobio prvi set sa 6:1, a teniser iz Taipea je predao meč pre početka drugog. Njegov protivnik u finalu biće Japanac Kej Nišikori.

Kei Nisikori

Kei Nisikori

Ovo je prvi Karlovićev turnir posle obnove saradnje sa srpskim trenerom Petrom Popovićem, tako da su se rezultati rada našeg stručnjaka sa “divom sa Šalate” pokazali i pre nego što se očekivalo.

Kej Nišikori je do završne predstave došao posle pobede nad Majklom Raselom, 6:3, 6:2. Japancu je trebalo samo 64 minuta da slomi otpor američkog veterana, koji je prethodno iznenadio Lejtona Hjuita. Posle ove pobede, Nišikori, koji je prvi nosilac turnira, ima priliku da prvi put u karijeri odbrani ATP titulu, pošto je prošle godine slavio na ovom takmičenju.
Od decembra prošle godine Nišikori radi sa Majklom Čengom, koji je zajedno sa svojim pulenom u Memfisu. Najbolji Nišikorijev plasman bilo je 11-o mesto prošlog juna, a Čeng će pokušati da mu pomogne u ostvarenju životnog sna, plasmana u polufinale jednog Gren Slema.
Finale između Nišikorija i Karlović igra se u nedelju od 19h po srednje – evropskom vremenu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Memfisu, Ivo Karlović, Kei Nisikori, Petar Popović, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.