29/10/15 - 19:05h

Karlović bolji od Dušana (ATP Bazel)

 

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Bazelu! Naš igrač je u drugom kolu poražen od Hrvata Ive Karlovića sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 7:5, nakon jednog sata i 27 minuta tenisa. Teniser iz Hrvatske, koji je u prvom kolu savladao Stena Vavrinku, u borbi za polufinale sastaće se sa boljim iz meča Gaske – Tim.

D. Lajović65
I. Karlović77
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Dušan Lajović je kroz kvalifikacije, u kojima je bio postavljen za osmog favorita, došao do glavneg žreba. Srbin je u prvom kolu istih eliminisao Francuza Matjea, a potom je bio bolji Bemelmansa. Dušan je do susreta sa Karlovićem došao nakon predaje Aleksandra Dolgopolova u prvom kolu, pri vođstvu našeg igrača 6:4, 2:0.

Susret je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a takav trend su Srbin i Hrvat čuvali tokom čitavog prvog dela igre. Iako tokom seta brejk prilika nije bilo, već na startu “trinaestog gema” videli smo dva mini brejka, a u nastavku Ivo Karlović je pokazao svoje iskustvo, još jednom je osvojio poen pri servisu srpskog igrača i došao do 7:4, za konačnih 7:6 u prvom setu.

Drugi deo meča bio je za nijansu uzbudljiviji, videli smo i brejk prilike a kada se ponovo očekivao taj-brejk Hrvat je bio taj koji je iskoristio brejk i meč loptu. Prvi je u drugom setu pripretio Ivo Karlović brejk prilikom u drugom gemu, međutim kada to nije iskoristio Dušan Lajović je u devetom delu došao do svoje dve brejk lopte, ali sjajnim servisima Ivo je to neutralisao. Kada su svi u dvorani očekivali novo razrešenje u “trinaestom gemu” teniser iz Hrvatske je iskoristio drugu brejk i prvu meč loptu, te postavio konačnih 7:5 u ovom delu igre.

Ivo Karlović, koji je u prvom kolu savladao Stena Vavrinku, u borbi za polufinale sastaće se sa boljim iz meča Gaske – Tim.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Bazelu, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.