17/12/23 - 14:53h

Karlitos ne igra do AO, drastične pripreme za rušenje Đokovića!

 

Kako piše španska “Marka”, Karlos Alkaras će se 35 dana spremati za Australijan open, i neće odigrati nijedan zvanični meč do prvog grend slema naredne sezone.


zimbio.com

Naravno, sve u cilju da pokori Melburn i skine sa trona Novaka Đokovića.

Igraće nekoliko egzibicionih duela, između ostalog protiv Đokovića u Rijadu 27. decembra, a sve ostalo vreme će biti posvećeno napornim pripremama.

A Španci pišu da će to biti najnapornije pripreme, usled vrlo loših par meseci u finišu 2023. Prethodnog decembra, Alkaras nije mogao da trenira punom parom jer se oporavljao od povrede, usled kojih je propustio Pariz, Torino pa Australijan open. Takva nedaća ga je sada zaobišla, pa ga treba očekivati u pravoj formi u Melburnu.

Karlitos je posle Završnog Mastersa odigrao egzibiciju sa Tomijem Polom u Meksiko sitiju, posle ostao u toj zemlji da se odmori i već je zasukao rukave. O ozbiljnosti priprema najbolje govori podatak da će 2,5 nedelje raditi na fitnesu pre nego što uzme reket u ruke. Dan posle meča sa Novakom igraće egzbiciju sa Robertom Bautistom u rodnoj Mursiji, a u Melburnu ga čekaju još dva revijalna duela pred start grend slema.

Njegov trener, Huan Karlos Ferero, rekao je da njegov pulen mora da nauči da sezona traje od prvog do poslednjeg dana a ne samo u prvoj polovini. Drugim rečima, Alkaras mora da prođe mnogo napornije pripreme između sezona i sada baš to radi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Karlos Alkaraz, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.