27/09/15 - 15:31h

Kamelija Begu slavila u Seulu!

 

Rumunska teniserka Irina-Kamelija Begu osvojila je titulu na WTA turniru u južnokorejskom Seulu trijumfom protiv kvalifikantkinje iz Belorusije, Aleksandre Sasnovič.

I. Kamelija Begu66
A. Sasnovič31

Kamelija Begu

Rumunka je slavila sa 6:3, 6:1 posle 77. minuta igre i tako stigla do svoje druge WTA titule u karijeri, prethodno je trijumfovala i na turniru u Taškentu 2012. godine.

Početak meča je bio vrlo uzbudljiv, pošto smo u prvih šest gemova videli čak četiri brejka, po dva na obe strane, za izjednačen rezultat – 3:3.

No, od tog trenutka prva nositeljka u Seulu je vezala osam gemova u nizu i tako prelomila meč u svoju korist. Beloruskinja je uspela samo da osvoji počasni gem, a Kamelija Begu je potom sopstvenim servisom stavila tačku na finalni susret.

21-godišnja teniserka iz Minska, uprkos porazu može biti itekako zadovoljna, imajući u vidu da je do glavnog žreba stigla kroz kvalifikacije, a zatim sa nekoliko sjajnih partija i do svog prvog finala u karijeri. Pre turnira u Južnoj Koreji Beloruskinja nikada nije imala priliku da nastupa čak ni u četvrtfinalu.

Turnir u Seulu igrao se za nagradni fond od 500.000 dolara.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Finale, Rang Lista, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.