14/12/15 - 18:00h

KAKAV OBRT: Amerikanci izabrali Serenu za sportistu godine!

 

Iako je najavljivano da će prestižna nagrada pripasti Novaku Đokoviću, američki magazin “Sports Ilustrejted” proglasio je Serenu Vilijams za sportsku ličnost 2015. godine.

Serena Vilijams

Serena Vilijams


[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Teniska šampionka je prvi put u karijeri dobila ovo priznanje, a ujedno je i prva osoba iz sveta tenisa, još od Artura Eša iz 1992. godine koja je dobila nagradu.
Amerikanci su još jednom pokazali da su im na prvom mestu dostignuća njihovih sportista, jer se u istoriji ove nagrade na prste jedne ruke mogu izdvojiti strani sportisti koji su bili laureati.

Uprkos tome, iznenađuje da je Novak Đoković ostao bez priznanja, jer je prethodnih dana na sva zvona najavljivano da Srbina čeka nagrada, što je i jedini logićan sled okolnosti s obzirom na briljantna dostignuća, uz svo poštovanje za odlične Serenine ovogodišnje rezultate.

Kada je u pitanju izbor čitalaca i njihovi glasovi na sajtu, ubedljivu pobedu za Sportistu godine odneo je KONJ (da, dobro ste pročitali), pod nazivom “Američki Faraon”, sa čak 46 odsto glasova. On je ujedno bio laureat prošle godine u izboru “Sports Ilustrejteda”.
Pored Serene i Novaka, među kandidatima za nagradu ove godine bili su još atletičar Jusein Bolt, fudbaler Leo Mesi, ultimat fajterka Ronda Rouzi, golfer Džordan Spet i drugi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Serena Vilijams, Teniseri, Teniserke


Komentari: 7

 
Goran December 14, 2015 Odgovori

Glupi Ameri ni ne znaju ko je Novak Djoković.

 
milena December 14, 2015 Odgovori

Ma zasto Novaku treba priznace Americko,i ko su vise oni da sude koje dobar ili ne i kad su ikad bili pravicni u donosenju takvih odluka . Novak je NAJBOLJI ,hteli oni to ili ne ali svojim rezultatima je to dokazao . BRAVO NOLE

 
Juliana December 15, 2015 Odgovori

Sram ih bilo! Cotala sam kpmentare puno eksperata i svi su bili za Noleta. Serena nije igrala skoro pola godine, ne moze se uporediti sa Noletom.
Ovo samo jos jednom pokazuje koloko su Amerikanci pristrasni.

 
VERA December 15, 2015 Odgovori

nOVAK JE NAJBOLJI I ONI TO ZNAJU SAMO IH POJELA SUJETA

 
VERA December 15, 2015 Odgovori

NOVAK JE NAJBOLJI I ONI TO ZNAJU SAMO IH SUJETA UBILA

 
Stojan December 15, 2015 Odgovori

NOVAKU mislim nije ni mnogo stalo

 
VESNA December 16, 2015 Odgovori

Bednici jedni. Nisu trebali ništa ni da pominju pre konačne odluke. Ovako su hteli da ponize Noleta, jer po tim sitnim dušama, gore je kada si ubeđen da ćeš nešto dobiti, pa ne dobiješ, nego da uopšte nisi bio u kombinaciji za izbor. Srećom, Noletu ovakva titula ni ne treba. Svaki pošten ljubitelj sporta zna kome je priznanje trebalo dodeliti. Nole je moralni pobednik, a to ima veću težinu nego ta Serenina titula. Eto, sada je i njihova Serena, ni kriva, ni dužna, postala meta raznih uvredljivih komentara.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.