18/04/22 - 18:13h

“Što se tiče davanja saveta mladim teniserima, Novak je bolji od Nadala i Federera”

 

Danski teniser Holger Rune ove nedelje se takmiči na ATP turniru u Beogradu.


Foto: Getty Images North America

On je u prvom kolu savladao Kristijana Garina iz Čilea.

– Osećam se dobro, bio je to težak meč. Imao sam dosta mečeva u nogama, ali sam i ovaj susret morao da shvatim izuzetno ozbiljno. Želeo dam da sprovedem svoju taktiku od prvog do poslednjeg gema, mislim da sam veoma dobro servirao, posebno je išao prvi servis. Uspevao sam da ga iznenadim nekim zaista dobrim udarcima. Znam da je on veoma dobar igrač na šljaci, tako da sam zaista srećan svojom igrom. – rekao je rune nakon meča.

Mladi teniser je prošle godine na startu US opena odigrao meč protiv Novaka Đokovića.

– Naučio sam mnogo toga. Imao sam sjajnu priliku da igram protiv najboljeg tenisera svih vremena na velikom terenu. Bila je to velika prilika za mene. Znao sam i pre da mogu da igram sa tim jakim momcima, ali to mi je nakako dalo snagu i motivaciju. Taj meč doživljavam kao nešto posebno. Novak je tako dobar momak i veliki je šampion, bila je to sjajna stvar za mene.

On je rekao da nije imao vremena da bolje upozna Beograd u kome je prvi put.

– Ne, nažalost, nisam video mnogo. Stigao sam kasno u subotu i morao sam u nedelju da treniram juče do kasno. Verujem da ću imati prilike tokom dana, možda sutra. Čuo sam mnogo lepih priča o Beogradu, prvi put sam ovde.

Rune je prošle godine u Monte Karlu imao priliku da trenisa sa Đokovićem.

– Novak je zaista divan, imali smo prilike pre tog meča u Njujorku da treniramo u Monaku. Da, dao mi je zaista mnogo saveta. Pre svega kako da uspem na mentalnom planu, kako da u teškim momentima na terenu ostanem miran i igram svoj tenis. Sad kada smo imali prilike da igramo u zvaničnom meču jedan protiv drugog, malo je drugačije. Gledajući generalno na igrače iz te velike trojke, on je najbolji što se tiče mladih igrača kada je reč o tome da im daje savete. Znam da mi je u tom meču isprašio tur, ali bilo je sjajno dobiti savete od njega.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.