02/01/24 - 12:55h

Junajted kup: Sa domaćinom za polufinale, De Minor i Tomljanović na putu!

 

Vrlo lep rezultat napravila je reprezentacija Srbije plasmanom u četvrtfinale Junajted kupa, ali ne planira da se tu zaustavi.


Pobedom nad Češkom 2:1, reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u četvrtfinale prestižnog Junajted Kupa u Australiji.

Vrlo turbulentan meč je za nama. Olga Danilović je pružila sjajan otpor velikom favoritu Vondrusovoj, ali je ipak poražena u tri seta.

Potom je Novak Đoković uspeo da savlada Jirija Lehečku, ali njegova pobeda ostaje u senci brige zbog povrede zgloba.

Taj problem je sprečio najboljeg igrača današnjice da zaigra u odlučujućem miks dublu. Međutim, maestralno ga je odmenio Hamad Međedović. On i Olga Danilović su uspeli da se vrate nakon izgubljenog prvog seta, preokrenu i donesu svojoj reprezentaciji novu pobedu.

Jedan set je bio dovoljan našem miks dublu da obezbedi plasman u četvrtfinale. Međutim, super taj-brejk je bio izuzetno značajan – u slučaju da je Češka pobedila, Srbija bi kao druga iz grupe išla na Poljsku, a ovako nam je rival Australija.

Uz naš par, poznato je još samo da se ukrštaju Poljska i Kina u četvrtfinalu.

Poljaci su svakako na papiru teži rival, sa Hurkačem i Švjontek u timu. Australija jeste domaćin, ali “zvuči” kao nešto lakši rival, sa De Minorom i Tomljanović kao udarnim snagama. Meč je na programu u sredu od 10.00 po srednjeevropskom vremenu.

Još uvek nema detaljnijih informacija o povredi zgloba Novaka Đokovića, tako da ne znamo da li će najbolji svih vremena nastupiti u nastavku takmičenja. Međutim, čak i ako ne bude želeo da rizikuje, imaće dostojnu zamenu u vidu Hamada Međedovića.

U konkurenciji Sjedinjenih Američkih država i Velike Britanije, Australija je zauzela drugo mesto zahvaljujući gem količniku. Tri selekcije imale su po pobedu i poraz, uz identične set količnike – 3:3. Sve mečeve igrali su Aleks De Minor i Ajla Tomljanović – Australija je najpre poražena od Velike Britanije 2:1, da bi potom savladala SAD istim rezultatom. Gem količnik je odveo SAD na prvo mesto, a Veliku Britaniju na poslednje, treće.

Za polufinale, naša reprezentacija će se ukrstiti sa pobednikom grupe B i najboljim drugim timom iz grupa koje igraju u Sidneju. U grupi B su Kanada, Čile i Grčka (igra se u Sidneju), a opcije iz Sidneja su još Italija, Francuska i Nemačka (grupa D) i Holandija, Norveška i Hrvatska (grupa F).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Junajted kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.