05/01/15 - 10:30h

Jovanovski u drugom kolu! (WTA Šenžen)

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Šenženu! Srpkinja je u svom prvom meču savladala Španjolku Mariju-Teresu Toro Flor rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 6:7 (4:7), 6:3, nakon dva sata i 17 minuta tenisa. Srpkinja će se u drugoj rundi sastati sa Petrom Kvitovom.

B. Jovanovski666
M-T. Toro Flor273

Bojana Jovanovski

Meč je počeo brejkom Španjolke, ali je Srpkinja uspela da uzvrati u četvrtom gemu i izjednači rezultat na 2:2. U nastavku seta Bojana Jovanovski je odigrala sjajan tenis, napravila brejk u šestom gemu za 4:2, a potom još jedan u osmom za konačnih i ubedljivih 6:2 u prvom setu.

Drugi set takođe je poče brejkom Toro Flor, Bojana je uzvratila u drugom gemu, a Španjolka je novim stigla do prednosti od 2:1. U šestom gemu Jovanovski je uspela da se vrati u set, napravi brejk za izjednačenje, ali je Marija-Teresa Toro Flor novim oduzetim servisom došla do prednosti od 4:3, ali je nije zadržala do kraja seta, pa je Bojana uspela da izjednači i odvede set u taj-brejk. U “trinaestom gemu” viđeno je dosta izgubljenih servisa, ali je Španjolka vodila tokom čitavog taj-brejka pa je zasluženo i došla do izjednačenja, osvojivši ga rezultatom 7:4, za konačnih 7:6 u drugom setu.

Treći set počeo je sjajno za teniserku iz Srbije. Bojana Jovanovski je napravila brejk u prvom gemu, zatim ga materijalizovala, a novim u trećem gemu i njegovom potvrdom čini se prelomila meč – 4:0. U nastvaku seta Toro Flor je uspela da oduzme jedan servis Srpkinji, smanji rezultat na 3:5, ali je već u narednom gemu Jovanovski napravila novi brejk i postavila konačnih 6:3 u trećem delu igre.

Bojana Jovanovski će se u borbi za treće kolo sastati sa drugom nositeljkom na ovom turniru, Petrom Kvitovom.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.