15/01/15 - 08:45h

Jovanovski poražena u drugom kolu Hobarta

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski danas je odigrala odloženi meč od juče na WTA turniru u Hobartu. Srpkinja je poražena od osme nositeljke na turniru Amerikanke ALison RIske rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:1, nakon dva sata i 6 minuta tenisa. Zbog zgusnutog rasporeda danas Riske je odigrala i meč trećeg kola, pobedila, te se plasirala u polufinale tunrira.

B. Jovanovski261
A. Riske646
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Prvi deo igre u potpunosti je pripao Alison Riske, koja je već u trećem gemu oduzela servis Bojani, stigla do 2:1, a onda isto učinila i u petom gemu za velikih i nedostižnih 4:1. U nastavku seta Amerikanka je uspela da materijalizuje stečeno i tako osvoji prvi deo igre rezultatom 6:2.

Drugi set počeo je sjajno za Tenisrku iz Srbije. Bojana Jovanovski je oduzela servis Amerikanki za 2:0 i velikih 5:1, ali je onda došlo do opuštanja u igri, pa je Alison Riske vratila oba brejka, došla do 4:5, ali je u desetom gemu Srpkinja novim oduzetim servisom došla do osvajanja drugog seta rezultatom 6:4, za izjednačenje na 1:1.

U trećem setu kao da je samo Alison Riske bila na terenu. Teniserka iz Sjedinjenih AMeričkih Država je napravila brejk na samom startu seta, potom još jedan za velikih 4:1, da bi sve to potvrdila u poslednjem gemu, još jednim oduzetim servisom, za konačnih 6:1.

Samo nekoliko sati posle susreta sa Bojanom Riske je igrala meč četvrtfinala i savladala drugu nositeljku Zarinu Dijas rezultatom 2:0 i tom pobedom se plasirala u polufinale u kome će se sutra sastati sa Britankom Votson.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.