14/04/21 - 11:18h

Još jedna repriza istog scenarija?

 

Poznat po glamuru i bogatstvu i brojnim sportskim manifestacijama, Monte Karlo ugostiće prvi Masters turnir u godini koji se igra na šljaci.


Rafa and Novak

Prvo kolo je krenulo, osim manjih problema sa kišom, država koja po širini može peške da se pređe za manje od sat ugostila je najbolje tenisere svih vremena. Posle Majamija koji je odao utisak turnira ATP 500 kategorije, Monte Karlo biće nešto potpuno drugačije.

Zemlja sa najvećim brojem vulkana u Evropi, šalje igrača kojeg su već mnogi poredili sa njegovim protivnikom u narednom kolu. Mladi italijanski teniser Janik Siner, prvi put će igrati protiv čoveka koji je ovaj Masters osvojio 2 puta. Verujemo da neće biti lako ali šanse da mladi Italijan pobedi Novaka Đokovića koji ove godine nema poraz su na minimalnom nivou. I pored brojnih talentovanih tenisera poput Sinera, puno „opasnih pretnji“ i velikog broja ljudi koji žele promenu, još uvek se dva čoveka pitaju za ishod na ozbiljnim turnirima. Švajcarci kasne i izgleda da ne ulažu dovoljno u mlađe generacije, jer Vavrinka i Rodžer imaju probleme, a 11-ostruki šampion Monte Karla, kojem je niz od 46 uzastopnih pobeda prekinuo Novak Đoković, želi da odigra svoje 13-o finale.

    DA LI STE ZNALI?

  • Od 2004. do 2018. godine masters u Monte Karlu su osvojila samo 3 različita tenisera.
  • Rafael Nadal – 11 puta, Novak Đoković – 2 puta, Sten Vavrinka – jednom.

Kako vreme odmiče, kao da postaju sve popularniji, deo su svake televizije i glavna tema svakog turnira na kojem se pojave. To je i očekivano s’ obzirom na uspeh, međutim dužina njihove dominacije je nešto čime bi svi trebali da se zapitamo. Na osnovu čega neko traje toliko dugo? Rutina treninga, posvećenost, ljubav ili nešto drugo? Da li je ovaj Monte Kartlo samo repriza scenarija napisanog još davne 2004. godine u kojem finale igra Rafael Nadal? Petlja iz koje će morati da se izađe na jedan način trenutno ima dve opcije. Sa jedne strane stoje Novak Đoković i Nadal. A sa druge? Svi teniseri na ovoj planeti. Jedan način je da se pojavi bolji, a već sada možemo da kažemo da to nije slučaj. I onoj drugoj strani ostaje još samo jedna opcija. Moraće da sačekaju njhov odlazak u penziju.

Uz što manje kiše i puno zanimljivih mečeva, može li scenario Monte Karla biti repriza iz 2013. godine u kojoj se sastaju dvojica najveća od svih?

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Masters, Novak Djoković, Rafael Nadal, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.