03/11/15 - 15:33h

Jelena trijumfom započela takmičenje u Kini!

 


Srpska teniserka Jelena Janković pobedom je započela takmičenje na turniru u Kini! Srpkinja je u prvom meču grupe C na turniru u Žuhaiu pobedila Italijanku Saru Erani sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5, nakon dva sata i 10 minuta uzbudljivog tenisa. Jeleni i Sari je ostao još po jedan meč u grupi i to duel sa Pliskovom, a samo pobednica grupe će se plasirati u polufinale.

J. Janković67
S. Erani45
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena Janković i Sara Erani odigrale su jedan vrlo zanimljiv meč, duel sa puno brejk prilika i brejkova, a u svemu tome se bolje snašla Srpkinja, potvrdila je trenutno bolju formu i na kraju ipak zasluženo slavila, pred drugi meč u grupi C.

Meč između Srpkinje i Italijanke počeo je sigurnim servisima, a onda smo u naredna dva gema videli razmenu brejkova, za početnih 2:2. Nakon prednosti za Saru, ne samo što je JJ uspela da odmah uzvrati ribrejkom, već je i sačuvala naredni svoj servis, a novim oduzetim servis gemom je postavila velikih 4:2. Uspela je Jelana Janković u osmom delu igre da dođe i do četiri brejk i meč lopte, ali ih nije iskroistila, već je u narednom gemu dozvolila Sari Erani da joj oduzme servis i smanji na 4:5, uz servis. Međutim, teniserka iz Srbije ipak nije dozvolila potpuni preokret, uzvarila je ribrejkom, kao u četvrtom gemu i postavila konačnih 6:4 u prvom delu igre.

Drugi set počeo je bolje za Saru Erani, koja je brejkom na startu došla do prednosti, ali je, kako to već biva u ovom meču, Jelena odgovorila ribrejkom već u narednom i došla do izejdnačenja – 1:1. Naredna dva gema bila su mirna, a onda su u petom i šestom opet razmenile po brejk, pa je na polovini seta rezultat i dalje bio izjednačen – 3:3. U daljem toku brejkova nije bilo, mada brejk prilika ninako nije izostalo, ali su teniserke uspele da sačuvaju nekako svoje servise, pa je u desetom gemu Italijanka servirala za ostanak u meču, nakon prednosti naše igračice od 5:4. Imala je Jelana Janković meč loptu u narednom gemu, ali nije to iskroistila, pa je neizvesnost bila produžena – 5:5. Ponovo je JJ spasavla brejk prilike u narednom periodu, ali se izvukla i naterala protivnicu da još jednom, servira za ostanak u meču. Ovoga puta Sara nije uspela da se izvuče, iskroistila je Srpkinja prvu meč loptu u ovom gemu i postavila konačnih 7:5.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.