20/01/17 - 11:22h

Jelena: Jedna od nas je morala da izgubi…

 


Jelena Janković nije krila razočarenje porazom u trećem kolu Australijan opena od Svetlane Kuznjecove.


Zimbio.com


Jelena Janković odigrla je iscrpljujući meč sa Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom. Nakon više od tri i po sata provedenih na terenu, ostalo je žaljenje što nije bolje iskoristila svoje šanse, a bilo ih je…

Teško je, pogotovo posle tri i po sata. Jedna od nas morala je da izgubi, razočarana sam i nije lako prihvatiti ovaj poraz jer sam stvorila sebi šansu za trijumf. Imala sam brejk lopte na 3:0 u trećem setu. Posle toga mi je stao servis, procenat prvog servisa je pao, ne znam da li sam bila umorna… Da, taj umor, plus te rupture koje sam imala, teško je servirati kazala je Jankovićeva.

Na kraju je Svetlana bila spremnija, nisam mogla dobro da se krećem i da udaram na način na koji želim. Mnogo je pozitivinih stvari iz ovog meča, dugo nisam igrala na ovako visokom nivou – nije lepo izgubiti, ali je lepo što sam ponovo bila deo toga. Nekoliko poena je odlučilododala je Jelena.

Iako je Jelena, poznata po upornosti, i u meču sa Ruskinjom imala jaku želju za pobedom, telo je nije slušalo.

Na kraju nisam mogla da stojim, bio mi je potreban kontinuitet od bar dva poena u završnici. Ja sam htela u glavi, ali telo nije slušalo. Normalan čovek bi se možda predao, ali ja nisam – pokazala sam ponovo tu borbenost koja me je krasila tokom karijere. Najviše želim da popravim servis, danas bi po neki lak poen iz servisa dobro došaorekla je Jankovićeva, ubeđena da naporan rad donosi napredak.

Nastaviću vredno da radim, napredovala sam mnogo u odnosu na Šenžen i Hobart – ako popravim još neke detalje, mislim da mogu da se nadmećem sa svima. Ovo je najteži deo – kada posle tri i po sata izgubiš i sve te boli. Moram da postanem jača, ali igra je tu, pokazala sam da i dalje mogu. Nadam se da ću ostati zdrava i mislim da u tom slučaju mogu da se borim sa najjačima na svetu.

Plasmanom u treće kolo u Melburnu Jankovićeva je obezbedila povratak u Top 50.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Jelena Janković, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.