25/09/15 - 13:35h

Jelena Janković u finalu Gvangžua!

 

Srpska tensierka Jelena Janković plsairala se u finale WTA turnira u Gvangžuu! Naša igračica je u polufinalu bila bolja od Belgijanke, Janine Vikmajer sa 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 7:5, nakon dva sata i 15 minuta tenisa. Naredna protivnica, u finalu, će joj biti bolja iz susureta Alertova – Erani.

J. Janković627
J. Vikmajer365
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Polufinalni meč počeo je sigurnim servisima sa obe strane, a prvi brejk videli smo u šestom gemu, kada je Jelena Janković oduzela servis Belgijanki i došla do prednosti od 4:2. U daljem toku seta brejkova nije bilo, Srpkinja je nastavila dobro da servira i rešila je uvodni set u svoju korist rezultatom 6:4.

U drugom setu Janina Vikmajer je bila bolja, uspela je čak tri puta da oduzme servis našoj igračici i u tom segmentu igre bude na 100% uspešnosti, dok je Jelena sa druge strane iskoristila jednu od tri brejk lopti, što joj je bilo dovoljno, da uz nešto slabiji servis, sovoji svega dva gema. Belgijanka se u potpunosti vratila u meč, osvojivši ovaj period sa 6:2.

Treći set bolje počinje Jelena Janković, rano pravi brejk, a potom i čuva stečenu prednost za startnih 3:1. Srpkinja je čuvala stečenu prednost i u narednih nekoliko gemova, vodila je sa 4:2, a onda je u osmom gemu Janina Vikmajer došla do tri brejk prilika, iskoristila je prvu i izjednačila na 4:4! U naredna dva gema teniserke su sačuvale svoje servise, JJ je spasila i meč loptu, pa je rezultat i dalje bio izjednačen – 5:5. U jedanaestom gemu teniserka iz Srbije uzvraća brejk prilikom, koristi je i vodi sa 6:5, uz servis. Srpkinja je uspela da se izbori sa tim u izuzetno neizvesnom gemu i na kraju izbegne taj-brejk, te postavi konačnih 7:5.

Protivnica u finalu našoj igračici biće pobednica drugog polufinalnog susreta u kome se sastaju Alertova i Erani.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.