31/01/24 - 11:39h

Jedan od većih sunovrata: Dominik Tim završava karijeru?

 

Ne deluje nimalo otpmistično grend slem šampion…


Vest da se Dominik Tim rastao sa trenerom Bendžamin Ebrahimzadehom nije toliko bombastična koliko izjava austrijskog tenisera da će verovatno staviti tačku na karijeru ukoliko ove sezone ne vrati bar obrise nekadašnje igre i rezultata.

Godinama unazad, vlasnik jednog od najboljih bekenda muči se sa povredama i ne uspeva da povreti kvalitet koji ga je odveo čak i do grend slem trofeja u Njujorku 2020.

Nekada treći teniser sveta, doživeo je dve teške povrede 2021. godine, prvo kolena, a onda zgloba desne ruke. Posle toga se vratio tenisu, ali više nikada nije bio na tom nivou.

Otpustio je trenera Ebrahimzadeha inastavio da radi sa ocem Volfgangom. Da se ne nalazi baš na najboljem putu, svedoci i činjenica da je otkazao Indijan Vels i Majami kako bi igrao čelendžere, što zvuči prilično tužno ako znamo da se radi o momku koji ima “tek” 30 godina, 17 titula i četiri grend slem finala u svojoj biografiji…

Dominika čeka učešće na čelendžerima u Šekešfehervaru, Zadru i Napulju, a posle njih će odlučiti kojim pravcem dalje.

-Ako tu osvojim dosta poena, lakše ću ići ka Top 70 ili 60, pozicija na kojoj sam sad mi otežava posao, jer svaki meč na turniru ATP 250 je težak – rekao je Tim za austrijske medije, i dodao:

-Prošle su dve godine od kada sam se vratio posle povrede. Čini mi se da sam 2022. završio na 100. mestu, a 2023. na 98. Ako i ovu godine ne bude pomaka, moram da razmislim ima li sve ovo smisla. Ovo vidim kao svoju poslednju šansu – zaključio je Dominik.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dominik Tim, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.