08/01/20 - 14:31h

Ječmenica objavila spisak teniserki za mečeve u Luksemburgu

 

Selektorka Fed kup reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić objavila je spisak teniserki koje će igrati na takmičenju u Luksemburgu.


Foto: Srdjan Stevanovic

Tamo će biti održano prvo kolo I grupe Evro-afričke zone za 2020. godinu.

Na spisku se nalaze: Nina Stojanović (85. u singlu na WTA listi), Aleksandra Krunić (160), Olga Danilović (185) i 15-godišnja Fatma Idrizović (najbolja juniorka Srbije koja se nalazi na 193. mestu ITF liste).

Takmičenje je podeljeno u A i B grupu, odvijaće se po sistemu round robin i trajaće od 5. do 8. februara.

U grupi sa našim timom su još i Poljska, Luksemburg, Slovenija, Švedska i Turska.

– Srbije koji će se ove godine boriti za plasman u viši rang takmičenja u Luksembrugu čine Stojanović, Krunić, Danilović i Idrizović. Ivana Jorović je zbog povrede morala da otkaže ovogodišnje učešće, iskreno joj želim brz i uspešan oporavak, nadam se i verujem da će se uspešno vratiti na teren. Što se četvrte igračice tiče odlučila sam da dam šansu mladoj Fatmi i da u budućnosti dosta pažnje posvetimo mladim i talentovanim teniserkama koje će kroz ovakve prilike da stiču iskustvo i da uz starije igračice uče i stasavaju. Naravno pored Fatme je tu i Lola Radivojević koja je takođe mlada i uspešna, tako da verujem da će i u budućnosti naš ženski tenis biti u vrhu. Verujem u ovaj tim i znam da će dati sve od sebe, a naravno pored dobre igre u sportu je potrebna i sportska sreća koja će nas nadam se pratiti. – rekla je srpska selektorka.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleksandra Krunić, Aleksandra Krunić, Fatma Idrizović, Fed kup, Nina Stojanović, Olga Danilović, Selektor, Tatjana Ječmenica - Jevtić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.