17/04/16 - 20:52h

Ječmenica – Jevtić: Odlučile nijanse, vratićemo se brzo

 

Reprezentacija Srbije je ispala iz Svetske grupe B Fed kupa, nakon poraza od Beligije na domaćem terenu. Uprkos ispadanju u Evro – afričku zonu, kapiten nacionalnog tima Tatjana Ječmenica – Jevtić zadovoljna je velikom borbom koje su srpske teniserke pružile.

Foto: Srdjan Stevanovic

Foto: Srdjan Stevanovic


Još pre meča sam naglasila da je Belgia favorit, ali sam verovala u nape devojke. One su to opravdale, igrale su dobro i maksimalno su se borile. Verujem da su one bile iznenađenje nakon prvog dana jer su verovale da će imati laganih 2:0. Malo je falilo da dobijemo, odlučile su nijanse. Aleksadnra je imala veliku pansu, delovalo je da će uspeti da dobije Vikmajer. Nedostajalo joj je malo sreće da to učini – rekla je Ječmenica – Jevtić, i dodala:

Ivana Jorović je mlada i perspektivna teniserka. Igrala je protiv nekadašnjeg Svetskog broja 13, i imala je lepu priliku da osvoji prvi set. Da je to učinila, ko zna šta bi bilo. Jovana Jakšić je na kraju dana pokazala da nju ozbilnjo možemo računati i u dublu, baš kao i na Ninu Stojanović.

Sledi borba u Evro-afričkoj zoni…

Sistem je nezgodan, napornije je jer se igra u grupi. Menjaš protivnike mnogo brzo. Ipak, ako smo već 2014. sa ovom ekipom uspele da izašemo iz Evro – afričke zone, ne vidim zašto to ne bi učinili i u februaru, kada će igračice biti mnogo kvalitetnije i iskusnije nego pre dve godine – zaključila je selektorka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Srbija - Belgija


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.