01/01/20 - 17:24h

“Jasno je, Novak će osvojiti titulu na AO”

 

Australijan open počinje 20. januara, a neki analitičari već sada prognoziraju ko bi mogao da podigne trofej početkom februara.


Source: Julian Finney/Getty Images North America

Nekadašnji teniser Sem Grot nema sumnju ko bi to mogao da bude. Njegov favorit jeste drugi igrač sveta i prošlogodišnji šampion Novak Đoković.

– Za mene je sve jasno, titulu će osvojiti onaj ko je i brani, Novak Đoković. Trenutno ima sjajnu predsezonu. Videli smo svi video snimke na društvenim mrežama kako naporno trenira. Prošle godine je u tom finalu sa Rafom Nadalom igrao razarajući tenis i mislim da će biti teško pobediti ga i ovog puta. – rekao je on.

Favorit Jelene Dokić je prošlogodišnji finalista Rafael Nadal.

– Rafa Nadal je ovde prošli put slavio 2009. Od tada nije pobeđivao, ali je igrao pet finala. Mislim da pomalo i nije imao sreće ovde u Australiji, igrao je dobro, ali je imao i povrede. Mislim da zaslužuje da ima više od jedne titule ovde, tako da tipujem na njega.

Tod Vudbridž najviše šansi daje mlađoj generaciji.

– Ja tipujem na Medvedeva. Serija mečeva koju je imao do US Opena je bila fenomenalna. Mislim da i on sam veruje da može da dođe do finala i da pobedi. On je najdinamičniji igrač u toj grupi mladih. Trčaće ako treba ceo dan, samo da drži lopticu u igri.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.