15/07/12 - 17:45h

Janku titula u Štutgartu!

 

Janko Tipsarević je stigao do svog prvog finala na šljaci, ali tu nije stao već je obezbedio sebi i titulu na turniru u Štutgartu! On je u finalu posle velike borbe pobedio igrača koji najbolju igru pruža upravo na šljaci, Huana Monaka, u 3. seta.

J. Tipsarević656
H. Monako473

Tipsarević je na ovom turniru pružao solidne partije, a u finalu je imao definitivno najviše muke. Posle solidnog prvog seta, naš teniser je imao problema u drugom, ali je uspeo da se sabere u trećem i sebi donese prvu titulu na šljaci.

Prvi set i početak iz snova. Brejk našeg tenisera i siguran servis gem mu donose prednost od 2:0. Ipak se Argentinac pobrinuo da bude malo uzbudljivije u nastavku ovog seta osvajanjem naredna 3. gema koji su mu doneli prvo vođstvo u ovom meču- 2:3. Janko je potom dodao gas i u 9. gemu napravio brejk za vođstvo od 5:4. Ovaj set je rešio upravo u svom sledećem servis gemu kada je protivniku prepustio samo jedan poen- 6:4.

Janko Tipsarevic, Getty Images

Janko Tipsarević

U drugom setu je situacija bila malo drugačija. Dva brejka i dva sigurna servis gema su dovela Janka do ubedljivog vođstva od 4:0. Tada je kiša malo počela da smeta teniserima, a čini nam se našem teniseru malo više od Monaka. Rezultat toga su 5. osvojena gema za redom argentinca- 4:5 i pritisak na našeg tenisera. Janko je uspeo da osvoji samo jedan gem do kraja ovog seta, a to nije bilo dovoljno za trijumf u istom- 5:7.

Kiša je prekidala treći set, ali to nije značilo da je isti manje zanimljiv od prethodnih. Upravo u tom setu smo videli tri vezana brejka nakon rezultat 2:2. Od ta 3. brejka, Janko je načinio dva i sebi obezbedio vođstvo od 4:3. Nakon sigurnog servis gema, naš teniser je bio na gem od pobede- 5:3. Janko nije čekao svoj servis gem, već je dodao gas i stigao do brejka koji mu je doneo pehar namenjen pobedniku- 6:3!

Jeste da se ovaj turnir igrao na šljaci, ali je svakako bitan za Janka pred predstojeće Olimpijske igre u Londonu(igraće se na travi). Psihički je Janko sada jači i nadamo se da će se to odraziti na njegove igre na najvećoj sportskoj smotri na svetu!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Štutgartu, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.